Το θέμα είναι να ζεις και όχι απλά να λες ότι ζεις !!!

Ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή γεννιόμαστε με έναν προορισμό...να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο, το κόσμο για μας τον κόσμο για τους άλλους!! Ξεκινώντας τα πρώτα βήματα της ζωής τις περισσότερες φορές ζούμε μέσα από τα θέλω των άλλων κι όταν έρχεται η στιγμή να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας εκεί ξεκινάει το παιχνίδι των επιλογών. Και όταν αποφασίσουμε αν ο δρόμος που θα πάρουμε είναι ένας και μοναδικός πάντα υπάρχουν μονοπάτια που αν τα ακολουθήσεις ή θα σε βγάλουν από την πορεία σου ή θα φτάσεις ακριβώς εκεί που επιθυμείς. Και τότε κάθεσαι και αναρωτιέσαι αν οι επιλογές είναι δικές σου η σε έβαλαν άλλοι να τις ακολουθήσεις. Ακόμα και τότε αν αποφασίσεις πώς επιτρέπεις ή ακούς ανθρώπους μέσα από τη ζωή σου να σου λένε τη γνώμη τους την άποψή τους τα πιστεύω τους τότε πολύ απλά και πάλι είναι δικιά σου επιλογή.

lovee.jpg

Εκεί λοιπόν πρέπει να καθίσεις να αποφασίσεις αν εσύ θέλεις να ζήσεις ή αν ζεις μέσα από τα πρέπει και τα θέλω της καθημερινότητας ή των άλλων. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και πριγκίπισσες οπότε η αποφασίζεις να πιάσεις τη ζωή από τα μαλλιά ή ακολουθείς τη ροή των υπολοίπων. Για να είσαι διαφορετικός από τους άλλους για να καταλάβεις πραγματικά τι θα πει η λέξη ευτυχία δεν χρειάζεται πάντα να γίνουν τεράστια πράγματα.... Από τα μικρά βήματα ξεκινάει η διαφορετικότητα.

Σημασία έχει να αποφασίσεις αν ακολουθείς λογική ή καρδιά... Υπάρχουν όμως και φορές που μπορείς να συνδυάσεις αυτά τα δύο... Όσο δύσκολο και να είναι θα καταλάβεις απόλυτα και ενστικτωδώς τις περισσότερες φορές πώς μπορείς να το κάνεις αυτό... 

Ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης είπε: "Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι". είναι δύσκολα λοιπόν τα πρέπει στη ζωή των ανθρώπων είναι κάποια πρέπει που δεν μπορείς να το αποφύγεις έχουμε και την Ελληνική έκφραση δεν υπάρχει πρέπει υπάρχει θέλω... Βέβαια για να το κάνεις πράξη αυτό υπάρχει και μία λέξη που λέγεται ρίσκο άρα λοιπόν η συνειδητοποιείς ότι η ζωή Είναι ένα ρίσκο και το παίρνεις στα χέρια σου πολλές φορές γιατί θες να αλλάξεις τα πράγματα και τις καταστάσεις που σε αφήνουν στάσιμο χωρίς πάντα να ξέρεις αν θα αλλάξουν όπως επιθυμείς γιατί το σύμπαν είναι περίεργο παιχνίδι και δεν ξέρεις ποτέ αν θα κερδίσεις ή όχι. Κάπου εκεί έρχεται το ένα και μοναδικό πρέπει πού θέλει το γίνεται μότο ζωής:να πιστεύεις στον εαυτό σου και ότι αυτό που θέλεις θα το πετύχεις μέσα από κάθε δυσκολία!!

Άλλωστε αξίζει πραγματικά να κλάψεις πριν χαμογελάσεις ολοκληρωτικά!! Για αυτό λοιπόν όταν έρθει η ώρα να θυμάσαι πώς δεν φτάνει μόνο να ανασαίνεις χρειάζεται να δημιουργείς καθημερινά ανάσες μέσα από χαμόγελα που μπορείς να δώσεις ο ίδιος ή να πάρεις τότε μόνο μπορείς να πεις : Viva la Vida !!

Επιμέλεια άρθρου: Σούζυ Ελευθεριάδου