Η φωτιά της ντροπής

Το αποκορύφωμα στη προσφυγική δομή στη Μόρια στην Μυτιλήνη ήταν να διαγνωσθεί ένας μετανάστης με κορωναϊό και η αντίδραση , γνωστή σε όλους πλέον , ήταν οι μετανάστες να βάλουν φωτιά να κάψουν την δομή του αίσχους ! Διότι όλοι αυτοί οι κατατρεγμένοι στη Μόρια δεν έχουν μία κανονική ζωή όπως  έχεις εσύ(υποτίθεται βέβαια η"κανονικότητα" και της δικής σου ζωής) , ζουν σε σκηνές ή κοντέινερς  πολλά άτομα μαζί , δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις διότι δεν είναι εφικτό να τηρηθούν , δεν διατρέφονται σωστά , δεν υπάρχει η απαραίτητη υγειονομική προστασία γι'αυτούς. 

Fotiaa.jpeg

Έτσι , όταν έμαθαν ότι υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς θετικό κρούσμα ,αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στην φυλακή τους.

Η φωτιά της ντροπής.

Η Ελλάδα σαν χώρα δεν ήταν ποτέ έτοιμη να δεχτεί οποιοδήποτε κύμα μεταναστών ή προσφύγων. Μέχρι χτες υπογράφονταν μνημόνια , είναι σχιζοφρενικό έπειτα , να επιθυμείς να προσφέρεις κοινωνικό έργο σε οποιοδήποτε κατατρεγμένο , την ίδια στιγμή που ο μέσος Έλληνας στενάζει οικονομικά. Η Ελλάδα , όμως γεωγραφικά έχει μία τέτοια θέση , που κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα εις βάρος όμως αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Αργά ή γρήγορα η δομή στην Μόρια θα έκλεινε.

Η φωτιά της ντροπής θα άναβε κάποια στιγμή.

Διότι ήρθε ο καιρός για αναθεωρήσεις. Η στιγμή εκείνη που η Ελλάδα θα απαιτήσει να μην δεχτεί άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. 

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να προωθηθούν αυτοί οι άνθρωποι με γρήγορες διαδικασίες στην Ευρώπη , όπου οφείλει να τους δεχτεί !

Η δομή στην Μόρια να κλείσει.

 Μέσα από τις στάχτες της φωτιάς που έσβησε  , επιτέλους  να ξαναγεννηθεί η ελπίδα .

Επιμέλεια άρθρου : Γιώτα Βουλδή