Πώς να βρεθεί

Μια λύση που ψάχνουμε χρόνια να βρεθεί , να απαντηθούν εκείνα τα δύσκολα και δυσνόητα ίσως ερωτήματα , της καρδιάς στο μυαλό και αντίστροφα.

Πάντα θα έρχονται σ αντίθεση αυτά τα δυο , αλλά και πάντα πιστεύω θα πρυτανεύει η λογική.

 

Ωραίο το συναίσθημα , μας γεμιζει την ψυχούλα μας , αλλά και συνάμα , αν δε λειτουργήσει αποτελεσματικά και κυριολεκτικά η λογική , θα αδιεάσουμε μια και καλή και θα διερωτώμαστε το γιατί .

Όταν ρώτησα κάποια στιγμή , γιατί να αποφασίσω να σταματήσω κάτι , που δεν πήγαινε , από πολλές σκοπιές και οπτικές γωνίες , μια σχέση ζωής ,την είχα βαφτίσει τότε ...δείτε τι έγινε.

Η απάντηση που μου δώθηκε , από ψυχολόγο ήταν τόσο καθηλωτική και συνάμα και τόσο απρόσμενη.

Έχεις μου λέει ενοχές ακόμη και ίσως και κάποια σκαμπανεβάσματα , στη σκέψη , στο συναίσθημα , γιατί θυμάσαι τα όμορφά σας χρόνια .

Τότε αναρρωτήθηκα και της είπα , πως την απόφαση την πήρα , κατόπιν πολύ ωριμοτάτης σκέψεως και συσκέψεως με τον εαυτό μου , αφού τα τελευταία χρόνια , ήμασταν μια εμπόλεμη ζώνη ταχιά πυκνά.

Η στάση της ήταν , πως δεν μπορούσα να τα ξεδιαλύνω μέσα μου , γιατί έβλεπα , είχα κολλήσει στο ωραίο για όλους μας τότε παρελθόν , χωρίς να επισημαίνω στον εαυτό μου , το δεινοπαθημένο κοντινό παρελθόν μου.

Το μυαλό μας κάνει πολλά παιχνίδια και η καρδιά μας καθώς είναι ευάλωτη , δεν διακατέχεται απ τη σύννεση της λογικής και λοξοδρομεί , προς την οδός της απώλειας , του μισεμού , του συναισθηματικού μας εντελώς χώρου...καταλαμβανόμενου όμως από παλιά συναισθήματα και γεγονότα.

Έχει τεράστια δύναμη η καρδιά , που ενώ συντάσσεται με τη λογική , φοβάται , αγχώνεται , προβληματίζεται και θέλει να ακολουθήσει τη σίγουρη και βέβαιη οδό της παραμονής.

Μα μέσα μου το ήξερα καλά και τώρα ακόμα , πως αν έσωζα , όπως πολλοί μου λεγαν ένα γάμο , δε θα σωζα τις ψυχές όλων μας ...μηδενός εξαιρουμένου.

Λάθος μηνύματα , ο ένας στον άλλον , δύσκολη αποδοχή και παραδοχή , μα κυρίως , λάθος εκτιμήσεις , εσφαλμένες διατυπώσεις και ανοχύρωτα κάστρα ψυχών όλων μας.

Δύσκολο , δύσβατο , όποιος δεν το περάσει δεν έχει ιδέα , αλλά κι η αξιοπρέπεια , ο αυτοσεβασμός , η αυτοκριτική , όλα μαζί θα ισοφαρίσουν το αποτέλεσμα.

Το κάθε τμήμα , εγκέφαλος και καρδιά , θα διατεθεί , όπως εκείνο κρίνει καλύτερα και του δίνεται και ο χώρος και ο χρόνος .

ΣΕ ΜΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ή Η ΚΑΡΔΙΑ ....

. ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ...

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ....

ΘΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ , ΠΑΡΑ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ !