ΕΔΕΜ

.ΕΛΚΥΩ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Χώρος όμορφος , γαλήνιος , με παραδεισένια λάμψη και αρχοντική παράθεση.

 

Τα πουλάκια να άδουν τα τραγούδια της λευτεριάς εκείνης , που υποτίθεται απ το 1821 , οι ήρωές μας αθάνατοι πάντα , φρόντισαν λογοδοτώντας στην ιστορία και στις κληρονομιές που μας παρέθεσαν , θα ίσχυε και μέχρι σήμερα.

Κατατάξεις λαών , συμπεριφορών , που χάνεται η σιγουριά , κλωνίζεται η ευμάρεια , λέμε τώρα , αλλά κυρίως ταράζεται και τραντάζεται συθέμελλα η ύπαρξις του βιοπορισμού και της κάλυψης των απαραιτήτων αναγκών μας .

Τοπία που η χαρά και η γεύση των συναισθημάτων κυριαρχεί σε έντονους  βαθμούς και υπερπαραγωγή του σύμπαντος εκείνου , χρωματιστές , βελούδινες αποχρώσεις , υφές και πτυχές ζωής ,που έρχεται ο κακός δράκος του παραμυθιού και τα τινάζει όλα στον αέρα .

Κλώνοι που γίναν δέντρα και ορθοπόδησε ο διαλογισμός και το πνεύμα του καθενός και της καθεμιάς μας , αλλά οι πορείες και τα οδοιπορικά , συννειφασμένα με παραμυθένιες ροές .

Αυτής της περηφάνειας και αυτοπροβολής , με διαλευκάνσεις τις αμαυρώσεις των παρατεταμένων μαθησιακών δυσκολιών , αποδοχής  ,ιδανικών και αξιών , αρετών και προτερημάτων.

Δε θα δεις επιταγές , υποταγές , διαταγές , αλλά θα συνυπάρξει η αφοσίωση με την πίστη , χωρίς να αποζητάς να βρεθείς με δούλους και υποδουλωτικές συμπεριφορές .

Τα πάντα τα διέπει η αρμονία , το φως , η συνύπαρξη της θετικής αύρας κι εκείνης της μαρτυρίας της αλήθειας , της ροής , της κίνησης , της παραχώρηςης του τολμηρού καθεστώτος της λεβεντιάς με την παραδοχή του φιλότιμου , του κυριότερου συστατικού γήινων όντων , ατομικών παρουσιών.

Δεν είναι άλλο , παρά η ανθρωπιά που λούφαξε και είναι καιρός από όλους μας ,να την επαναφέρουμε και να την επαναπροσδιορίσουμε ,για το καλό όλων μας!