Γερμανία: Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γερμανική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία πριν την περίοδο των εορτών. Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν περισσότερα από πέντε άτομα από μία ή δύο οικογένειες.

covid-germany.jpg

Επίσης, περιορίζεται περισσότερο ο μέγιστος αριθμός πελατών σε μεγάλα καταστήματα, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ. Σε καταστήματα έως 800 τετραγωνικά μέτρα, θα επιτρέπεται να υπάρχει το πολύ ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Στην περίπτωση καταστημάτων που είναι μεγαλύτερα, επιτρέπεται ένα επιπλέον άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα στον επιπλέον χώρο.

Τα μέτρα θα ισχύουν ως τις 23 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν στη συνέχεια θα δούμε ελαφριά χαλάρωση των μέτρων. Τα μέτρα βέβαια δεν θα είναι καθολικά και θα εξετάζονται ανά κρατίδιο ανάλογα με την κατάσταση. Οι πόλεις με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι το Βερολίνο και το Μόναχο.

metra-germania.jpg

Όπως και τον Νοέμβριο, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Συμφωνήθηκε ότι απαιτείται μάσκα σε μεγαλύτερες τάξεις και ανάλογα με τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην κάθε περιοχή. Οι μαθητές που θα βρεθούν θετικοί καθώς επίσης και οι συμμαθητές τους πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών. Όποιοι βρεθούν μετά αρνητικοί μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα.

Πηγή: newsit.gr

     Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης