Βρετανία: Η χώρα ετοιμάζεται για τους εμβολιασμούς

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που θα δεχθεί τα εμβόλια κατά της πανδημίας και έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του γενικού πληθυσμού τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Στο σχέδιο με την κωδική ονομασία ''Πανάκεια'' θα συμμετέχουν γιατροί, εργαστήρια ακόμα και ο στρατός της χώρας θα πρέπει να περάσει ειδική εκπαίδευση για την βοήθεια στην μεταφορά των εμβολίων και των κατοίκων.

panakia.jpg

Επιχείρηση «Πανάκεια» για τα εμβόλια
Η επιχείρηση που έλαβε το κωδικό όνομα «Πανάκεια», πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ. Περίπου επτά περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού, ενώ μέριμνα θα ληφθεί και για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου και τα νοσοκομεία θα χρησιμοποιηθούν για την ανοσοποίηση του προσωπικού του NHS, του προσωπικού των γηροκομείων και ορισμένων ασθενών.

Η κυβέρνηση και το NHS θα πρέπει να λάβουν επιπλέον άδεια από το MHRA, την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, για να διασπάσουν τις προμήθειες εμβολίων σε μικρότερες παρτίδες που θα μπορούσαν στη συνέχεια να διανεμηθούν σε γηροκομεία ώστε να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο διάστημα θα χρειαστεί, αλλά ο Sir Simon δήλωσε ότι οι περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνουν το 2021, και όχι φέτος.

panakia1.jpg

Στη χθεσινή άσκηση 30 άτομα προσωπικό και εθελοντές προσποιήθηκαν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση μέχρι κάποιον με συμπτώματα ή κάποιον που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Άλλοι χώροι που ετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως περιφερειακοί κόμβοι περιλαμβάνουν το Nightingale Hospital στο ExCeL Center του Λονδίνου, το Leicester Racecourse και το Manchester Tennis and Football Center.

Όπως αναφέρει το EPA επικαλούμενο ΜΜΕ της Βρετανίας, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε τον στρατό να μετατρέψει πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα σε κέντρα εμβολίων εντός δεκαπενθήμερου. Ανάμεσα σε αυτές είναι το Epsom Racecourse και το Excel Centre.

Η Βρετανία όντας η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, αναμένεται να είναι ο πυλώνας και ο οδηγός για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, του υπόλοιπου κόσμου και της χώρας μας.

Πηγή: iefimerida.gr

 Επιμέλεια Άρθρου: Παυλιδάκης Ιωάννης