Μύδροι από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προς την Τουρκία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατακεραύνωσε την Τουρκική προκλητικότητα για ακόμα μία φορά, λέγοντας στους γείτονες μας να σταματήσουν τις ενέργειες που ανεβάζουν την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει και ζήτησε από την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις. 

state-department.jpg

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως μέσα στο μήνα θα δούμε αν το συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης θα αποφασίσει το αν θα έχουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας ή θα μείνουμε ξανά στα λόγια και τις προειδοποιήσεις. Οι Τούρκοι πάντως φαίνεται πως μένουν από συμμάχους και βρίσκονται σε απομόνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

 Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης