Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ένα πολύ ισχυρό μάθημα ζωής!

Όσο θυμάμαι τα παιδικά μου χρονιά τα Χριστούγεννα ήταν μια γιορτή όπου πάντα είχε μια ξεχωριστή και ζεστή μαγεία μέσα της. Η μαγεία των Χριστουγέννων ίσως ήταν οι μέρες αυτές όπου όλοι τις αποκαλούν μέρες αγάπης και προσφοράς προς των συνάνθρωπο . Όσο ήμουν παιδί μου άρεσε για ένα ακόμα λόγο... διότι περά από τα χρήματα τα όποια μάζευα από τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τις πρωτοχρονιάς , έπαιρνα πράγματα που μου άρεσαν και φυσικά έπαιρνα και τα δώρα τα όποια μου έφερνε ο αγαπημένος όλον των ανθρώπων ο Άγιος Βασίλης .

christmasnhsjshs.jpg

Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι τα δώρα τα όποια έπαιρνα και αυτά του Άγιου Βασίλη με έκαναν ευτυχισμένο στιγμιαία και όχι μόνιμα . Μεγαλώνοντας τα χρονιά πέρασαν οι ανάγκες άλλαξαν και κάθε φορά που ήταν Χριστούγεννα άρχισα να καταλαμβάνω ότι η χριστουγεννιάτικη λίστα των δώρων μίκραινε καθώς αυτά τα όποια επιθυμούσα δεν αγοράζονται πια . Έτσι λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα που για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη είναι πρωτόγονα , βλέπουμε πράγματα τα όποια δεν τα έχουμε ξαναζήσει, βλεπουμε ότι ο αγαπημένος όλων μας Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει με το έλκηθρο και τους ταράνδους, όπως γνωρίζαμε διότι αντικατέστησαν με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες. Μήπως όμως όλο αυτό έρχεται να μας διδάξει ότι η ζωή έχει να μας δώσει πολλά περισσότερα πράγματα από όσα αφήνουμε τον εαυτό μας να ζήσει? Και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά τα όποια έχουμε και να ψάξουμε την μαγεία των Χριστουγέννων στην καθημερινότητα μας και να τον κάνουμε τρόπο ζωής.

Μήπως ο Χριστός ήρθε να μας διδάξει ότι η αγάπη είναι υποταγή και ταπεινή και να την χαρίζουμε απλόχερα σε όσους έχουν αναγγη ?? Βλέπεις ανθρώπους οι όποιοι είναι ευκατάστατοι και κάνουν φιλανθρωπίες μεγάλες και πλούσιες δωρεές μονό και μονό για να έχουν μια καλή εικόνα σε όλα τα μέσα ενημερώσης και για το κοινωνικό στάτους . Αυτό όμως δεν είναι αγάπη είναι αυτοπροβολή και μια ψευδαίσθηση στον εαυτό τους. Και βλέπεις ανθρώπους φτωχούς να μοιράζουν από το λίγο το οποίο έχουν και να σου δίνουν το πολύ σε εσένα και αυτοί να κρατανε το λίγο και να είναι μόνιμα ευτυχισμένοι , διότι έμαθαν να δίνουν κάθε μέρα και το κάνουν με την κάρδια τους και την ψυχή τους . Δεν περιμένουν κανένα αντάλλαγμα διότι το κάνουν επειδή είναι υποταγμένοι στην αγάπη και με τον τρόπο αυτό γεμίζει η ψυχή τους... αυτοί λέγονται καλοί άνθρωποι !

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν φέτος ότι όλοι δεν θα πάρουν δώρα ...δεν έχουν όλοι χρήματα , οικογένεια ή δουλειά. Έχουν όμως κάτι άλλο.... αγάπη... ας πάρουμε λοιπόν ο καθένας μας μια τσάντα και ας βάλουμε ότι θέλουμε μέσα και ας την δώσουμε κάπου που έχουν μια πιο μεγάλη ανάγκη από εμάς μήπως όμως είναι μια πράξη αγάπης και εάν την προσφέρουμε με την κάρδια μας η αγάπη αυτή θα επιστρεφτεί σε εμάς ??

Επιμέλεια σύνταξης: Δημήτρης Σκυριανός

Επιμέλεια δημοσίευσης: Καρυδάκη Νικολέτα