Με ένα click ακούς τα Κάλαντα του κάθε νομού της Ελλάδας!

Μια εξαίρετη καθηγήτρια από την Λάρισα, προσπάθησε να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες της τηλεκπαίδευσης στο μάθημά της. Τους ανέθεσε ως εργασία, να εντοπίσουν τα κάλαντα κάθε νομού της Ελλάδας και κατάφεραν να δημιουργήσουν, έναν διαδραστικό χάρτη, που με ένα «κλίκ», παρουσιάζει τα παραδοσιακά κάλαντα που τραγουδούν οι κάτοικοι σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Κρήτη μέχρι και τη Θράκη.

 

Kalado.jpg

Στον παρακάτω σύνδεσμο, επιλέγεις την περιοχή που σε ενδιαφέρει και αυτόματα παρακολουθείς τα Κάλαντα, του κάθε τόπου: 

https://www.thinglink.com/scene/1390944852123844609

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής Χριστίνα Κουτελιδά, μέσα σε λίγες ημέρες, έκπληκτη είδε το εγχείρημα μιας απλής εργασίας, που ξεκίνησε με μεράκι, να γιγαντώνεται και να αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες καθημερινά. «Όλα ξεκίνησαν από τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, καθώς διδάσκω το μάθημα της πληροφορικής σε δύο μικρά σχολεία στο Μακρυχώρι και στο Συκούριο Λάρισας», εξηγεί η κ. Κουτελιδά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Προσπαθώ να μην τους κουράζω, να εξάπτω τη φαντασία τους και αυτό διότι η τηλεκπαίδευση είναι λίγο κουραστική για τα μικρά παιδιά. Έτσι ζήτησα από τους μαθητές μου, να βρουν από κάθε νομό, κάποιο έθιμο και τα παραδοσιακά κάλαντα, ανάλογα με το πως τραγουδιούνται σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Συνέλεξα όλο το υλικό και μέσα από την εφαρμογή thinglink.com, που είναι ελεύθερη για εκπαιδευτικούς σκοπούς, προσπάθησα να βάλω σε όλες τις περιοχές μια... πινέζα που να αντιπροσωπεύει τα κάλαντα κάθε περιοχής».

Επιμέλεια άρθρου: Καρυδάκη Νικολέτα

 

Trigono.jpg

Ακόμα,στην δύσκολη εποχή που περνάμε, ο εθελοντικός σύλλογος Λα Φαμίλια Παιδί,σε καλεί να μας προσφέρεις και εσύ,από το περίσσευμά σου. Έχουμε ανάγκη από τρόφιμα (όσπρια,ζυμαρικά, κονσερβοποιημένες συσκευασίες, γάλατα, και είδη πρώτης ανάγκης(χαρτικά είδη καθώς είδη υγιεινής) για να τα μοιράσουμε στις 150 οικογένειες του συλλόγου μας που μας έχουν ανάγκη....λόγω της καραντίνας ακόμα έχεις την δυνατότητα να μας ενισχύσεις οικονομικά, αγοράζοντας εμείς τα πράγματα που θα μας έστελνες!

Καυκάσου 25 Κορυδαλλός 18121

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 4060782  

Τραπεζικός λογαριασμός ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5105 0933 6476

IBAN: GR13 0172 1050 0051 0509 9336 476

FB: LA FAMIGLIA RADIO- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ WEB