Αποκριάτικες μάσκες, στην στιγμή...

Την Τσικνοπέμπτη οι περισσότεροι την έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας ,με μία ιδιαίτερη μέρα στολισμένη και διακοσμημένη σε αποκριάτικους τόνους ! Φέτος παρόλο που την συγκεκριμένη μέρα θα την περάσουμε όλοι μαζί οικογενειακά ,είναι εξίσου σημαντικό να την ομορφύνουμε ώστε να μας μείνει μια γλυκιά ανάμνηση .

Apokriesmaskes.jpg

 

Σας προτείνουμε λοιπόν κάποιες εύκολες δημιουργίεMaskestria.jpgς , προκειμένου να διακοσμήσετε το βραδινό σας τραπέζι ,της αποψινής βραδιάς .Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας μάσκες με απλά υλικά τα οποία βρίσκονται σε κάθε παιδικό δωμάτιο . Κόβετε τις μάσκεςαναλόγως το σχήμα και το μέγεθος που θέλετε ,είτε σε χαρτόνι ,είτε σε χάρτινο πιάτο .Η επιλογή του χάρτινου πιάτου είναι ιδιαίτερα βοηθητική ,καθώς η μάσκα σας θα είναι πιο στερεή .

 

Θα έχετε τη δυνατότητα να τη στερεώσετε είτε σε γλωσσοπίεστρο ή να την κρεμάσετε με δύο κορδελάκια στο πλάι . Μπορείτε να την βάψετε, είτε με τέμπερα ,είτε με νερομπογιά ,είτε ακόμα και με μαρκαδόρο . Εάν αποφασίσετε να μην κολλήσετε τίποτα επάνω ,μπορείτε να την κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακή, βάζοντας τούλι ,γκοφρέ ή ακόμα και κάποιο πούπουλο περιμετρικά της μάσκας . Μία ακόμη εναλλακτική που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να κολλήσετε πάνω πούλιες ,χρυσόσκονη ακόμα και χαρτοπόλεμο η κομφετί.

 

 

 

 

Maskatesseraok.jpg

 

 

 

Όσο αφορά μία ακόμα κατασκευή με χάρτινο πιάτο είναι η ακόλουθη...γυρίζουμε το πιάτο από την ανάποδη μεριά, αποφασίζουμε να ζωγραφίσουμε πάνω μία φατσούλα και στην συνέχεια μπορούμε ,είτε να την κρεμάσουμε τον τοίχο ,είτε να κολλήσουμε ένα μαγνητάκι και να την τοποθετήσουμε επάνω στο ψυγείο μας, είτε να βάλουμε ένα γλωσσοπίεστρο και να την κάνουμε σε μία αληθινή μάσκα ! Τέλος θα μπορούσαμε ακόμα στερεώνοντας δύο κορδελάκια στο πλάι να τη φορέσουμε κανονικά στο πρόσωπό μας.

 

 

 

 

 

 

Ήρθε η ώρα να περάσοMaskesoxto.jpgυμε στα στέμματά μας ... Κόβετε ένα κομμάτι χαρτόνι όσο είναι το κούτελό του παιδιού σας και επιλέγετε εάν το πάνω μέρος του στέμματος θέλετε να είναι κυματιστό ή με γωνίες . Το κόβετε όπως σας αρέσει εσάς και στη συνέχεια μία ωραία ιδέα είναι να διαλέξετε ένα θέμα που προτιμά το μικρό σας.

 

Επίσης μπορείτε να το συνδυάσετε με την φετινή αποκριάτικη στολή ,εάν για παράδειγμα το παιδί σας θέλει να ντυθεί ινδιάνος ή ρομπέν των δασών ,ακόμα και εξωτικό , του προτείνω οπωσδήποτε την παρακάτω κατασκευή.

 

Το διπλανό στέμμα αποτελείται από χαρτοπόλεμο και αυτοκόλλητα ζωάκια. Σύμφωνα με τις δικές σας ιδέες και τη φαντασία σας μπορείτε να προσαρμόσετε το στέμμα ,στις δικές σας προτιμήσεις.

 

 

Maskesepta.jpg

 

 

 

 

Περνάμε στις πριγκίπισσες μας ....όπου πριγκίπισσα χωρίς κορώνα δεν γίνεται !Έχουμε επιλέξει ροζ χαρτόνι ,το χουμε τυλίξει γύρω από το κεφάλι της μικρής μας ,το έχουμε συράψει και το μόνο που κάναμε είναι να βάλουμε γκλίτερ με το μονόγραμμα του κοριτσιού μας.

 

 

 

 

 

 

 

Καλές σας δημιουργίες ....

 

Επιμέλεια άρθρου : Καρυδάκη Νικολέτα