ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


 

Με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, άλλα και τον πάτερ Κωνσταντίνο Κάναντη τον ιερέα απο τον Ι.Ν Αγίου Δημήτριου Αγρινίου, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, παραθέτοντας θαυμαστά γεγονότα που μας φανερώνουν ότι η Θεία Κοινωνία είναι η Ανάσταση του Χριστού σε κάθε Θεία Λειτουργία, αλλά είναι και ο ίδιος ο Χρίστος, όπως είπε και ο πάτερ Κωνσταντίνος. Ο πάτερ Κωνσταντίνος πριν λίγους μήνες κοινώνησε ασθενής με covid-19 και στην συνέχεια έκανε κατάλυση της Θείας Κοινωνίας απο την ίδια λαβίδα. Ο ιερέας στην συνέχεια χωρίς να έχει συμπτώματα έκανε το τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Εικόνα απο την ομάδα στο faceboook "Ψαλτήρι"

https://www.facebook.com/groups/160862188269110

 

Τι είναι η Θεία Κοινωνία για τους Χριστιανούς? Ποια η δύναμη της? Είναι μια παραδοσιακή τελετουργία που την μεγαλοποιεί η φαντασία των πιστών? Ή είναι Πηγή δύναμης-ελπίδας, Πνευματική Τροφή, που μέσα απο αυτή ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ? Τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα απο τις μαρτυρίες ιερέων παρακάτω.

 

Πριν όμως παραθέσουμε τα γεγονότα, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει σκοπό να σκανδαλίσει, να κατακρίνει και να επιβάλει απόψεις, αλλά να εξηγήσει στους ανθρώπους που δεν έχουν βιώσει το θαυμαστό γεγονός της Θεία Ευχαριστίας, το τι σημαίνει η Θεία Μετάληψη για έναν πιστό ο οποίος στηρίζεται πάνω στην Θεία Χάρη και την Ευλογία του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου. Η Θεία Κοινωνία είναι το βασικότερο Μυστήριο της Εκκλησίας μας, είναι Ανεξήγητη Μυστηριακή Τελετουργία που χαρίζει στον κάθε πιστό δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσει να κουβαλάει τον Σταυρό του.

 

Για να δούμε όμως ποιο συγκεκριμένα, αποσπάσματα απο το βιβλίο “ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ” Του Πρωτοπρεσβύτερου Στεφάνου Κ. Αναγνωστόπουλου:

 

Πρώτο γεγονός:

Δεύτερο γεγονός:

 

 

Τα παραπάνω γεγονότα μας φανερώνουν ότι η πίστη μας βασίζεται σε κάτι Ζωντανό & Υπαρκτό. Με τον τρόπο αυτό δεν προσπαθώ να πίσω κάποιον για την Ζωντανή Ύπαρξη του Χρίστου και του Τριαδικού Θεού μέσω της Θείας Κοινωνίας. Αλλά προσπαθώ να παρουσιάσω και να τεκμηριώσω την αντίδραση μας στην στέρηση της Επαφής και της Ένωσης μας με τον Χριστό μέσα απο τα Άγια Μυστήρια. Είναι υποκειμενική η πίστη και η απιστία. Δεν είναι κατακριτέα τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός. Άλλα θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και προς τους πιστούς για το δικαίωμα τους να ασκούν θρησκευτικά τους καθήκοντα και να γεύονται την Πνευματική Τροφή Ελεύθερα, τηρώντας βεβαία τα μέτρα προστασίας. Ο πάτερ Κωνσταντίνος απο το Αγρίνιο είναι ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα της υπαρκτότητας της Θείας Ευχαριστίας και της πίστη μας.

Εικόνα απο την ομάδα στο facebook "Ψαλτήριον" και τον κ. Κώστα Μυστακίδη.

https://www.facebook.com/groups/160862188269110

 

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση!!

 

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία