ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΈΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΆΓΙΟΣ

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε για το Γ΄ τεύχος της εφημερίδας που  κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες! Διαβάστε το και εκεί!!

Δημοσιεύεται στο site με αφορμή την ημέρα γέννησης του  Αγίου 25/7/1924!

 

Είναι ένας από τους αγαπημένους και σύγχρονους Αγίους, που πολλοί άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί από την Χάρη του. Γεννήθηκε στις 25/7/1924, στα Φάρασα της Μικράς Ασίας και του δόθηκε το κοσμικό όνομα Αρσένιος, ενώ το οικογενειακό επώνυμο ήταν Εζνεπίδης. Ήταν πνευματικό παιδί (βαφτισιμιός) του Αγίου Αρσενίου.

 

Εκοιμήθη 12/7/1994 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής στην Θεσσαλονίκη. Εκεί ενταφιάστηκε και προσκυνάτε από μεγάλο πλήθος πιστών. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μοναστήρι και των τάφο του Αγίου Παϊσίου, καθώς η Χάρη, η ευλογία, η πραότητα και η γαλήνη κυριεύουν τους περισσότερους πιστούς. Τα θαύματα του πολλά! Η Χάρη που του έδωσε ο Θεός μεγάλη! Η Αγιοκατάταξη του έγινε 13/1/2015. Ας μας ευλογεί με την Χάρη του και ας μας προστατεύει. Δόξα σοι ο Θεός!

 

 

Επιμέλεια Άρθρου: Τσιασιώτη Γεωργία

 

* Χρήση εικόνας απο: fb group: Φίλοι Ενορίας Γλυκόριζου και απο το αρχείο εικόνων-καρποστάλ του μαναστηριού <<Εύαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος>> Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

** Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναφορά στην πηγή.