Ιδέες για party Halloween ...

 Ολοκληρωμένο το άρθρο μας , θα το διαβάσετε στο τρέχον τεύχος της εφημερίδας #La_Famiglia_Press στην στήλη "Παιδί"...

 

Μπορεί να είναι ξενόφερτο έθιμο και να μην έχει καμία ρίζα στις δικές μας παραδόσεις, αλλά τι να κάνουμε που το έθιμο του Halloween είναι super διασκεδαστικό και μας δίνει αφορμές να περάσουμε δημιουργικά κάποιες ώρες με τα μικρά μας;

definition-d-halloween.jpg

Και όχι, δεν αναφέρομαι σε μεγαλειώδη halloween πάρτι (που δεν θα γίνουν φέτος) με διακόσμηση που θα ζήλευε και η Martha Stewart (στα οποία φυσικά δεν θα αρνηθούμε να παρευρεθούμε ως ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ από του χρόνου). Εμείς αγαπάμε το γνωστό σκάλισμα και γι’ αυτό μοιραζόμαστε μαζί σας τα απαραίτητα βήματα για halloween κολοκύθα και tips για αποχαιρετήσετε τον Οκτώβριο δημιουργικά, φωτεινά και… φοβιστικά!

  1. Διαλέγουμε μεγάλες και αρκετά λείες και ομοιόμορφα στρογγυλές κολοκύθες. Προτιμάμε τις ολοστρόγγυλες και όχι εκείνες που έχουν πιο κυλινδρικό σχήμα. Προσοχή: Καλό είναι να επιλέγουμε κολοκύθες των οποίων το κάτω μέρος χωρά σε ένα σκεύος. Τοποθετώντας τον πάτο της κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μας βοηθά να τη σταθεροποιήσουμε και να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος πιο εύκολα.
  2. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους, ώστε να τις αδειάσουμε. Σχεδιάζουμε τα σημεία που θα κόψουμε με έναν μαρκαδόρο και κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Από αυτό αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι για να δημιουργήσουμε μια δίοδο εξόδου για τη θερμότητα από το κεράκι που θα τοποθετήσουμε μέσα. Με τον τρόπο αυτό η halloween κολοκύθα μας θα «ζήσει» περισσότερο!
  3. Αρχικά αφαιρούμε με το χέρι και πετάμε τις ίνες και τους σπόρους
  4. Κατόπιν αδειάζουμε όση περισσότερη σάρκα μπορούμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και με… υπομονή. Μην πετάξετε τη σάρκα. Θα μαγειρέψουμε.
  5. Σχεδιάζουμε με έναν μαρκαδόρο μάτια, μύτη στόμα ή ό,τι άλλο θέλουμε και κόβουμε τα σημεία με ένα μικρότερο αλλά κοφτερό μαχαίρι. Τα σπρώχνουμε και πέφτουν μέσα στην κολοκύθα.
  6. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε μεταλλικά κουπ πατ. Τα καρφώνουμε προσεκτικά με ένα σφυράκι στην κολοκύθα και αφαιρούμε τα κομμάτια δημιουργώντας ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
  7. Αν είμαστε εξοικειωμένοι με εργαλεία μπορούμε να φτιάξουμε τρομερά εντυπωσιακές κολοκύθες απλά χρησιμοποιώντας ένα τρυπανάκι με το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε πολλές μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνειά τους!
  8. Πριν στολίσουμε τη halloween κολοκύθα, την καθαρίζουμε πολύ καλά, μέσα έξω, με ένα πανάκι βουτηγμένο σε νερό και λευκαντικό, για να ενισχύσουμε τη διάρκειά της.
  9. Τοποθετούμε ρεσό μέσα στη halloween κολοκύθα μας, καλύπτουμε με το καπάκι και είμαστε έτοιμοι!

 

enfants-deguises-pour-halloween.jpg

Καλή σας απόλαυση…και καλά πειράγματα!!!