Ζυμαρένια Χριστούγεννα

«Χριστούγεννα»! Φώτα , μουσική , χαρά , ευτυχία , χαμόγελα , δώρα και…στολίδια... πολλά στολίδια!

Εύλογα βέβαια θα αναρωτηθείτε:

«Όπα κορίτσι μου! Είναι ακόμη Οκτώβριος , το καταλαβαίνεις; Δεν έχουμε γιορτάσει το «ΌΧΙ» και εσύ μιλάς για Χριστούγεννα;»

Έχετε κάποιο δίκιο ! Το αναγνωρίζω! Όμως επειδή οι φετινές εορτές μπορεί είναι δύσκολες για κάποιους ,με τσέπες άδειες λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των προϊόντων , να μην περισσεύουν  χρήματα για την αγορά πολύχρωμων στολιδιών , θα σας δώσω μερικές συμβουλές πώς να κατασκευάσετε τα δικά σας . Ίσως κάποιοι να θέλουν να στολίσουν το φετινό δεντράκι τους με δικές τους δημιουργίες ,γεμάτες φαντασία , αγάπη και μεράκι και να προσδώσουν στο εορταστικό κλίμα την δική τους πινελιά! Και στην τελική δεν θα καταστραφεί και το σύμπαν εάν αρχίσετε από τώρα τις κατασκευές ούτε είναι κοινωνικά κατακριτέο να φτιάξετε τον δικό σας στολισμό!

Ξεκινήστε λοιπόν από τώρα γιατί όσο και εάν σας φαίνεται απλό και εύκολο θα χρειαστείτε αρκετές δοκιμές μέχρι να πετύχετε το τέλειο ! Και μην ξεχνάτε : «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

Υλικά που θα χρειαστούν

 

Χριστουγεννιάτικες φόρμες
Αλεύρι
Νερό
κανέλα
Λαδόκολα
Ταψί
Οδοντογλυφίδα
Μαρκαδόροι
Λακ
Σπάγκος

 

Έτοιμες για δράση

Δεν θα σας μπερδέψω με δύσκολες συνταγές , αλατοζύμες , κρύα πορσελάνη , ζεστή πορσελάνη , σπιτική πλαστελίνη και…ουφ! Τι κουραστικό !

Θα χρειαστείτε απλά λίγο χλιαρό νεράκι και λίγο αλεύρι , ότι έχετε και θα φτιάξετε μια απλή πιτούλα . Ναι , όπως φτιάχνομε για το πιτόγυρο! Εάν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λίγη κανελίτσα και να είστε σίγουρες ότι το σπίτι σας θα μυρίσει Χριστούγεννα!

Στη συνέχεια θα πάρετε έναν πλάστη , ένα ξύλο ένα ρολό , ένα ποτήρι , ότι έχετε τέλος πάντων και θα ανοίξετε το ζυμαράκι. Έπειτα θα χρησιμοποιήσετε μία φόρμα και θα κόψετε το σχέδιο επάνω στην ζύμη σας. Θα χρειαστείτε όμως να κάνετε μία τρύπα στο σχέδιο με ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα για να περάσετε το σπάγκο ή την κορδέλα.

Είσαστε έτοιμες για το ψήσιμο! Ανάψτε το φούρνο σας στους 70 βαθμούς και τα αφήνετε μέχρι να στεγνώσουν. Να υπολογίζεται 2 με 3 ώρες ανάλογα την κουζίνα. Λόγω όμως της μελλοντικής αύξησης της τιμής χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος (που απειλεί να ρίξει στα σκοτάδια τα Χριστούγεννα ), μπορείτε απλά να τα αφήστε μερικές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. (Καταλάβατε γιατί σας προέτρεψα να ξεκινήσετε από τώρα;)

Όταν τα στολίδια σας είναι έτοιμα θα πάρετε τα μολύβια σας και θα αφήσετε τον καλλιτέχνη μέσα σας να αναδυθεί. Τα σχέδια μπορεί να είναι απλές γραμμές , ευχές ή ακόμα και το όνομα ενός αγαπημένου σας προσώπου. Όταν στεγνώσουν οι μπογιές θα περάσετε το έργο σας με λίγη λακ για να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει την απαιτούμενη λάμψη.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

 

Και μην ξεχνάτε : Χαρούμενες γιορτές δεν σημαίνουν χιονοδρομικά κέντρα ή ακριβά σαλέ , χαβιάρι και σαμπάνια αλλά η αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε αυτές τις Άγιες μέρες.

Καλά Χριστούγεννα , χουχουλιάρικα, αφράτα , ζεστά λαμπερά , με αγάπη , υγεία και ευτυχία!

                                                                                                 Χο Χο Χο

Επιμέλεια άρθρου: Ζαχαριουδάκη Φωτεινή