Πως θα φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια από Χαρτί

Τo κόστος ενός αντικειμένου δεν είναι, ή δεν θα έπρεπε να είναι, το κυρίαρχο και μοναδικό κριτήριο για να επιλέγουμε, αν μπορούμε, να το κατασκευάσουμε μόνοι μας αντί να το αγοράσουμε έτοιμο. Βεβαιότατα θα βρείτε στην αγορά πάμφθηνα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες για το δέντρο σας, ...τόνοι πλαστικού μας περιμένουν όλους στα ράφια των καταστημάτων αυτές τις μέρες. :)
Όμως το να δημιουργήσετε μόνοι ή μαζί με τα παιδιά τις δικές σας μπάλες και στολίδια από χαρτί δεν σας γλυτώνει μεν τόσα από την τσέπη, "πλουτίζει" όμως με έναν μοναδικό τρόπο τον χρόνο και τις αναμνήσεις των γιορτινών ημερών με μερικές πραγματικά ξένοιαστες, όμορφες και δημιουργικές ώρες που ακόμη και για τα παιδιά στην πορεία του χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερο "κέρδος" από όσα έτοιμα στολίδια και δώρα αν τους χαρίσετε. 

Θα χρειαστείτε μόνον χαρτόνια χρωματιστά ή οποιοδήποτε άλλο είδος χαρτιού, ψαλιδάκι, κόλλα και συραπτικό. Πολύ όμορφα και τα χάρτινα στολίδια που μπορείτε να φτιάξετε με χαρτιά από παλιά περιοδικά και εφημερίδες. 

Για να κόψετε ολόκληρα σχέδια σε γιορτινά σχήματα, οι φόρμες μπισκότων είναι το ιδανικότερο ...πατρόν και ευκολότερες αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακές όλες οι κατασκευές αποτελούμενες από μικρές λωρίδες χαρτονιού που τις ενώνετε με συρραπτικό ή κόλλα, ανάλογα με το είδος της κατασκευής, για να δώσετε όποιο σχήμα θέλετε. 

Φυσικά μπορείτε να κολλήσετε πάνω στο χαρτόνι κομματάκια υφάσματος, τρέσες, να προσθέσετε σε τέτοια στολίδια κουμπιά, χάντρες κλπ. 

Κρεμάστε τις χάρτινες μπάλες και στολίδια με ένα σκοινάκι ή κορδέλα από το δέντρο, θα είναι πραγματικά πολύ όμορφα και αληθινά ...μοναδικά, δεύτερα σαν αυτά σίγουρα δεν θα υπάρχουν σε κανένα κατάστημα, σε κανένα άλλο σπίτι:)

Πηγή: soulouposeto.gr