Τρεις αγαπημένες φωνές, τρεις σπουδαίοι δίσκοι, μία κοινή αγάπη.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μία εντελώς διαφορετική βραδιά, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στο «Christmas Theater».

 

Τους ενώνουν πολλές αγάπες, κοινές διαδρομές, κοινές εμφανίσεις, κοινοί φίλοι. Τους ενώνει και η συμπόρευσή τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, σε στιγμές που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία τους.

 

 

Σε αυτήν τη συναυλία έρχονται να εκπληρώσουν μία επιθυμία που είχε εκφράσει ο Θάνος Μικρούτσικος.

 

Να ενώσουν στη σκηνή τρία μεγάλα έργα του που τα θεωρούσε το ένα συνέχεια του άλλου. Και ας τα χωρίζουν μεταξύ τους πολλά χρόνια, και ας γεννήθηκαν σε διαφορετικές εποχές. Και τα τρία αποτέλεσαν κομβικά σημεία του έργου και της διαδρομής του.

 

Τρία εμβληματικά έργα που υπογράφουν τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου, που το έργο τους είναι άρρηκτα δεμένο με τη διαδρομή του Θάνου.

 

Πρόκειται για τα:

• «Τροπάρια Για Φονιάδες» (1977) – Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

• «Εμπάργκο» (1982) – Στίχοι: Άλκης Αλκαίος

• «Θάλασσα Στη Σκάλα» (1999) – Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

 

Τρία έργα με τραγούδια όπως τα «Η Δίκοπη Ζωή», «Ερωτικό (Με Μια Πιρόγα)», «Το Κακοήθες Μελάνωμα», «Μικρές Νοθείες», «Πιτσιρικάς», «Έφηβα Γεράκια».

 

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος, τρεις ερμηνευτές που ο Θάνος Μικρούτσικος, θεωρούσε μέλη της μεγάλης οικογένειάς του, έρχονται να ενώσουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία, με οδηγό τη σκέψη του, όπως την ξεδίπλωσε στη βιογραφία του, μιλώντας στον Οδυσσέα Ιωάννου.

 

«Βλέποντας τα πράγματα από απόσταση παρατηρώ πως το “Εμπάργκο” συμπλήρωσε κατά κάποιον τρόπο τα “Τροπάρια για Φονιάδες” και ήταν το δεύτερο μέρος μίας τριλογίας που ολοκληρώθηκε αργότερα με τη “Θάλασσα στη Σκάλα”», εξήγησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

 

Και όταν ο Θάνος σκεφτόταν κάτι το έκανε. Και όταν δεν είναι εδώ, το κάνουν οι φίλοι του.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Θύμιος Παπαδόπουλος

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

 

Θάνος Μικρούτσικος – Τρία Έργα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος

 

Christmas Theater

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα Έναρξης: 20:30

 

Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου

Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Τηλ. 211 7701700

 

Προπώληση Εισιτηρίων: 211 7701700, viva.gr, ct.gr