Τοξικές σχέσεις : Τα χαρακτηριστικά τους και γιατί πρέπει να τις αποφύγεις

Ακούμε συχνά τον όρο "τοξικές σχέσεις" , στο μυαλό μας είναι συνυφασμένος με κάτι που σου αφήνει μία πίκρα , κάτι που δηλητηριάζει την ψυχή σου και εν δυνάμει τον ίδιο σου τον εαυτό. Η αλήθεια είναι , πως ανάλογα την ηλικία και τις εμπειρίες σου σε επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο εάν βιώσεις μία τέτοια σχέση. Αυτό που πρέπει όμως να θυμάσαι ότι το πρόβλημα το έχει κυρίως αυτός που δίνει τοξικότητα και το περιβάλλον του.

118656388_1244894642515789_7771366604840903422_n.jpg

Στις ερωτικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων υπάρχουν κάποια δεδομένα , που εάν εκλείπουν για οποιοδήποτε λόγο τότε βρίσκεσαι σε μία σχέση τοξική. 

Εδώ θα γράψω πως ακόμα από την αρχή της γνωριμίας όλα φαίνονται , αρκεί να μπορείς και να θέλεις να παρατηρήσεις τα "σημάδια". 

Ο τρόπος που σε φλερτάρει και τα λόγια που θα επιλέξει να σου πει λένε πολλά για το πρόσωπο που έχεις απέναντι σου.

Εαν παρόλα ταύτα δεις τα "σημάδια" αλλά επιλέξεις να συνεχίσεις μαζί του/της γιατί υπάρχουν δύο _ τρία καλά στοιχεία που σου αρέσουν , λυπάμαι , έχασες ! Να αναζητάς ολοκληρωμένες προσωπικότητες , όπως είσαι γιατί εύκολα μπορείς να χαθείς , ακόμα κι εάν πιστεύεις ότι ελέγχεις την όλη κατάσταση.

Προχωράς παρακάτω μαζί του / της και θέλει να σε γνωρίσει στους γονείς του/ της . Βγαίνετε όλοι μαζί και παρατηρείς με αυτά που λέει ότι ζητάει έγκρισή για εσένα από την μάνα ή τον πατέρα του/ της ! Φύγε τρέχοντας ! Διότι αργά ή γρήγορα θα τους βάλει με κάθε τρόπο στην σχέση σας και όπως καταλαβαίνεις οι γονείς δεν χωράνε στις ερωτικές σχέσεις των παιδιών τους .

Εν κατακλείδι ,  ο άνθρωπος εκείνος που δεν χαίρεται την ζωή του , που δεν αγαπάει την εργασία του , που δεν απολαμβάνει σχεδόν τίποτα είναι αυτός που δίνει τοξικότητα και είναι προτιμότερο να μείνεις μακριά από έναν τέτοιο άνθρωπο διότι εσύ θες μόνο χαρά , αγάπη , συντροφικότητα , έρωτα  , που οι τοξικές σχέσεις ΠΟΤΕ δεν δίνουν ! Γι'αυτό και δεν τις χρειάζεσαι !

Επιμέλεια άρθρου : Γιώτα Βουλδή .