Βασίλης Κικίλιας: 1200 ΜΕΘ-ΜΑΦ ως το τέλος του έτους

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε χτες στο κέντρο υγείας της Πύλου, στη Μεσσηνία. Αφού ευχαρίστησε το διευθυντή του κέντρου υγείας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ για τη δουλειά που έκαναν μέσα στο καλοκαίρι, έκανε σημαντικές δηλώσεις για μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για τα κέντρα υγείας και της νέες μονάδες εντατικής θεραπείας δήλωσε: ''Στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , τα κέντρα υγείας θα παίζουν κομβικό ρόλο.

Θα καταφέρουμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ. Ήδη μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1.200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό ,πενταετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται''.

meth.jpg

Για το ρόλο των δομών υγείας τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ο υπουργός δήλωσε: '' Υπήρχε μία πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον τουρισμό. Θέλω να θυμίσω το σύστημα διακομιδών και αεροδιακομιδών που τέθηκε σε εφαρμογή από το ΕΚΑΒ.

Κάναμε πολλαπλά σε πολλά επίπεδα, τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας που ενισχύθηκαν με 700 υγειονομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ακριτικές περιοχές, καθώς και τις 6.500 χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού''.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι το έκτακτο προσωπικό που βοήθησε το καλοκαίρι θα παραμείνει στο ΕΣΥ καθώς θα απορροφηθεί όπου υπάρχει ανάγκη.

kikiliaw.jpg

Τέλος ο υπουργός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην ανησυχητική κατάσταση που παρατηρούμε τον τελευταίο μήνα στην Αττική.

Παρότρυνε τους πολίτες να τηρήσουν τα υπάρχοντα μέτρα όπως την τήρηση των αποστάσεων και τη σωστή χρήση της μάσκας ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην χρειαστεί να παρθούν νέα σκληρότερα μέτρα.

Πηγή: in.gr

                                                                                      Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης