Νερό το πρωί: Ποια τα οφέλη του

Το απαραίτητο συστατικό για να διατηρηθούμε στη ζωή είναι το νερό. Ο ανθρώπινος οργανισμός αντέχει χωρίς νερό για τρεις ως τέσσερις μέρες άνω και εμείς οι ίδιοι είμαστε κατά 70 τις εκατό νερό.

Μια έρευνα της διατροφολόγου Rabia Barayneh μας δείχνει τα οφέλη του να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι.

nero_ipop.gr_.jpg

1) Ενυδάτωση

Οι έξι με οχτώ ώρες που κοιμόμαστε το βράδυ είναι μμ θα περίοδος που δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλέσει αφυδάτωση, όμως το να πίνουμε πρωί πρωί νερό βοηθά στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού.

2) Ενέργεια

Το νερό βοηθά στη ρύθμιση του σώματος μας αλλά και στη ψυχική μας υγεία. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, λήθαργο αλλά και ψυχική αστάθεια.

Ένα ποτήρι δροσερό νερό το πρωί, θα δώσει στον εγκέφαλο μας το σόκ που θέλει για να λειτουργήσει πάλι σωστά.

3) Εγκεφαλική λειτουργία

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπου είναι νερό. Έτσι και ο εγκέφαλος μας το χρειάζεται για να είναι σε μια συνεχή καλή λειτουργία.

4) Ανοσοποιητικό

Όταν κοιμόμαστε το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση επισκευής και ανάκτησης. Κατά τη διάρκεια αυτή, το σώμα δεν μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες.

Έτσι πίνοντας αρκετό νερό το πρωί βοηθάμε στην αποτοξίνωση των οργάνων μας, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και οι νεφροί.

5) Μεταβολισμός

Ο οδηγός στη μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι το νερό. Χωρίς αυτό δεν μεταφέρονται οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και οι άλλες ουσίες στα όργανα που πρέπει.

Πηγή: iatropedia.gr

                                        Επιμέλεια κειμένου: Παυλιδακης Ιωάννης

 

Πηγή: