Εμβόλιο AstraZeneca: Ξεκινούν και πάλι οι δοκιμές

Ήταν πριν ένα μήνα περίπου, όταν μετά από την εμφάνιση μίας επιπλοκής σε δύο ασθενείς, οι έρευνες για το εμβόλιο της Astrazeneca πάγωσαν, παγώνοντας και όλο τον κόσμο, καθώς όλοι περίμεναν η εταιρία να είναι η πρώτη που θα έβγαζε στην κυκλοφορία ένα εμβόλιο κατά του covid-19.

Το FDA των Ηνωμένων Πολιτειών ολοκλήρωσε την έρευνα ολοκλήρωσε τις έρευνες για τη σοβαρή ασθένεια, που είχε εμφανίσει ένας από τους τότε εθελοντές. Σύμφωνα με τις μελέτες, το εμβόλιο δεν φαίνεται να είναι ικανό να προκαλέσει τόσο σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να ανάβουν το πράσινο φως για τη συνέχιση των ερευνών και τη συνέχιση της χορήγησης του.

astra-zeneca-reuters.jpg

Το εμβόλιο θα δοθεί σε εθελοντές στις ΗΠΑ, ενώ στις δοκιμές θα συμμετάσχουν και εθελοντές από τη Μεγάλη Βρετανία, , την Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Αν οι δοκιμές στεφθούν με απόλυτη επιτυχία, τότε αναμένεται να παραχθεί μαζικά στις αρχές του νέου έτους.Θυμίζουμε ότι προχτές δόθηκε στη δημοσιότητα ότι και το εμβόλιο της Pfizer είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή, γεγονός που σκορπά το χαμόγελο και την ελπίδα στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

                                              Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης