Ευχάριστα μηνύματα από την Οξφόρδη για το εμβόλιο

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Δρ Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στους Financial Times, ανακοίνωσε πως οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης πάνε εξαιρετικά και πως μέχρι το τέλος αυτού του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, θα γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα του και το αν θα εγκριθεί η μαζική παραγωγή του.

Τα πρώτα ευρήματα των μελετών δείχνουν πως το εμβόλιο αυτό, ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, προστατεύοντας τους από σοβαρή νόσηση και θάνατο, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στη διεθνή κοινότητα.

emvolio.jpg

Μία έρευνα δείχνει επίσης μεγάλες ανοσοαποκρίσεις σε άτομα ηλικίας 18-55 ετών, οι οποίοι εμφάνισαν αντισώματα σε μεγάλες τιμές, ώστε να μπορούν να προστατευτούν από την πιθανότητα μόλυνσης. Υπενθυμίζουμε ότι στο τελικό στάδιο δοκιμών εκτός από την Οξφόρδη, βρίσκεται το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και της εταιρίας Pfizer.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση ή κάποια επίσημη δήλωση από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή από την AstraZeneca με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση με δελτίο τύπου εντός της εβδομάδας.

Πηγή: newsit.gr

                 Επιμέλεια Κειμένου. Παυλιδάκης Γιάννης