Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας: Κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης (vid)

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παρέδωσαν το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2021 οι επιχειρηματίες του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη. Η κινητοποίηση είναι πανελλαδική.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην Τρίπολη, αφού μέσα σε μία ώρα 125 επιχειρηματίες είχαν ήδη παραδώσει τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, με την προσέλευση να είναι αθρόα.

Σε δηλώσεις τους οι επιχειρηματίες εξέφρασαν για άλλη μία φορά τη δυσαρέσκειά τους μετά και τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να τα πάρει, αλλά και την απόγνωσή τους λόγω των παρατεταμένων μέτρων που έχουν επιβληθεί όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

kafestiatores.jpg

 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι επιχειρηματίες ζήτησαν επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση ή το άνοιγμα των καταστημάτων τους με προϋποθέσεις και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Ανέστης Βασιλειάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διέθεσε περίπου 814 εκατ. ευρώ σε 65.000 επιχειρήσεις εστίασης, που αντιστοιχούν περίπου σε 15.000 ευρώ ανά επιχείρηση, αλλά επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων είναι δάνεια και οι επαγγελματίες του κλάδου δεν θα ξέρουν πώς να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του έτους. Ο κ. Κυρίμης, από την πλευρά του, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Τρίπολη, επεσήμανε ότι επικρατεί παραλογισμός υπογραμμίζοντας:

«Είμαστε κλειστοί τους επτά από τους δώδεκα μήνες. Θα μπορούσαν τα καταστήματα να λειτουργήσουν με κανόνες. Ο κόσμος έχει απηυδήσει, έχει μπουχτίσει, οι πολίτες ανεξέλεγκτα κάθονται παντού. Χαιρόμαστε που στηρίζουν τους υπαλλήλους μας, αλλά πρέπει να στηρίξει η κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις», ειπε.

Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν τα κλειδιά και υπέγραψαν δηλώσεις «πρώην επαγγελματία εστίασης».

Τα κλειδιά που θα συγκεντρωθούν πανελλαδικά θα αποσταλούν στην ομοσπονδία και στη συνέχεια αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη Βασίλη, εκπροσώπου του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, του κ. Φράγκου ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Μέντα». Επίσης στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr μίλησε ο κ. Α. Κυρίμης ιδιοκτήτης της επιχείρησης  «Olive Green», η κυρία Κάββουρα Γεωργία από τον «Εξοχικό Κέντρο Ρ&Φ», ο κ. Σίδερης Σάββας ιδιοκτήτης καφέ «Savvas Caffee» στην Τρίπολη και ο κ.  Κατσικερός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας.

Πηγή: arcadiaportal.gr/


kinouria-radio.png