Θα ήθελα καταρχήν να κάνω σαφές, πως οι δήμοι δεν έχουν την άμεση (real time) πρόσβαση στην πληροφορία για αυτό το θέμα, όπως πολλοί θεωρούν.
Στον Δήμο μας, όπως και σε κάθε δήμο από την αρχή αυτού του έτους, αποστέλλεται ένα εμπιστευτικό εβδομαδιαίο δελτίο, με μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων χωρίς φυσικά να αναγράφονται ονόματα, κοινότητες και λοιπά στοιχεία. Δημοσιεύω λοιπόν αυτό το σημερινό εβδομαδιαίο δελτίο (αφορά την περασμένη εβδομάδα) το οποίο είναι το μοναδικό επίσημο στοιχείο που διαθέτω.

 

Από την επικοινωνία μου με το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου, γνωρίζω πως την περασμένη Παρασκευή έγιναν τεστ σε όλους τους μαθητές του Λυκείου, σε καθηγητές, σε δημόσιες υπηρεσίες και επιπλέον 80 τεστ σε πολίτες. Ηταν όλα αρνητικά!. Από αυτά τα δεδομένα συμπεράνουμε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει έξαρση της μετάδοσης και φυσικά δεν υπάρχει λόγος για πανικό και υπερβολές. Σε κάθε περίπτωση την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τεστ για covid και καλό θα ήταν να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από όλους μας, για να αποκτήσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα της υγειονομικής κατάστασης στον δήμο μας.

leon2.jpg

Αυτά είναι τα δεδομένα τα οποία έχουν έρθει υπόψη μας. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από εμάς και καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί στην διάδοση τέτοιων ειδήσεων.
Ευχαριστώ !