Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ με 4 τυριά

σοθφλε.jpg

Ένα αγαπημένο πιάτο που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί, πόσο μάλλον τα παιδιά που είναι λάτρεις των τυριών και του ψωμιού.

Μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και σε μία ώρα να το έχετε στο τραπέζι σας.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα παντού. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. και κάνουμε στη βάση του μια στρώση από ψωμί του τοστ.
  • Απλώνουμε το μισό μπέικον, τα μισά τυριά και καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.
  • Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απορροφήσει υγρασία όλο το ψωμί. Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2-3 ώρες.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε.

Η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος εξαρτώνται από το αν ψήσουμε κατευθείαν το σουφλέ μας ή από το αν το ψήσουμε από το ψυγείο. Αν το βάλουμε ψυγείο τότε ψήνουμε στους 170 ο C για 60 λεπτά.

Πηγή: www.newsitamea.gr

Δημοσίευση άρθρου: Ευαγγελία Γιδοπούλου