Ελληνική μακαρονάδα

γτ.jpg

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες 1 χιλιοστού με το μαχαίρι ή με μαντολίνο.
  • Τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε μία σχάρα πάνω από ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, κρυώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του λουκάνικου για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε τις πένες, αλάτι, πιπέρι, την κάπαρη, τις ελιές και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας και σπάμε με τα χέρια μας το ανθότυρο ή τη φέτα.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με οποιοδήποτε τυρί φέτα θέλουμε!

Πηγή: https://akispetretzikis.com/

Δημοσίευση άρθρου: Ευαγγελία Γιδοπούλου