Κέικ Βανίλιας

Η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων...

https://www.argiro.gr/wp-content/uploads/2020/04/keik-vanilia-768x645.jpg

Υλικά συνταγής

250γρ βούτυρο

350γρ ζάχαρη την ψιλή κρυσταλλική

4 μεγάλα αυγά

250γρ γάλα

1κ.γλ. βανίλια υγρή

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 πρέζες αλάτι

Ξύσμα από πορτοκάλι

                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο  για 1 λεπτό ν αφρατέψει και να κρεμώσει

Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα 3-4 λεπτά σχεδόν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι να γίνει κρέμα μαζί με το βούτυρο

Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας λίγο μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα

Προσθέτουμε τη βανίλια κι το αλάτι

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ κι προσθέτουμε γάλα κι αλεύρι . Ξεκινάμε όμως πάντα από το αλεύρι κι τελειώνουμε με αλεύρι

Σκάβουμε τον κάδο του μίξερ με μαλακή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν σωστά τα υλικά

Αδειάζουμε το κέικ βανίλια μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα

Το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα περίπου(ενώ σε αέρα στους 160 κι λιγότερο από ώρα) μέχρι να φουσκώσει κι να ξεκολλά από τα τοιχώματα

Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ

Το αφήνουμε μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε με προσοχή για να τραβήξει την υγρασία

Επιμέλεια άρθρου:  Καρπούζης Μιχάλης