Πανακότα με κατσικίσιο τυρί και ντομάτα

Υλικά:

5 γραμμάρια ζελατίνης

150ml κρέμα γάλακτος

150γρ κατσικίσιο τυρί

200γρ ντοματίνια

100ml ελαιόλαδο

25γρ ξύδι

1 λεμόνι

10 φύλλα ψιλοκομμένο κόλιανδρο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Αλάτι και πιπέρι

images.jpeg

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη ζελατίνη στο ψυγείο να παγώσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και το μοιράζουμε σε 4 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για έξι ώρες.

 Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα μαρινάρουμε με το ξύδι, το λεμόνι, και το αλατοπίπερο τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βάζουμε τα ντοματίνια πάνω στα ποτήρια και σερβίρουμε.