Βασική Συνταγή Βάφλας

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικές βάφλες

https://www.argiro.gr/wp-content/uploads/2016/04/traganes-bafles.jpg

                                    ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 κι 1/4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

1 μπαστούνι (125) βούτηρο

2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κι 1/2 κ. γλ. ζάχαρη

1 κι 1/2 κ γλ. αλάτι

1 κοφτή κ. σ. μαγιά στιγμής

1 βανίλια

                                 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα με τα κομμάτια βουτύρου σε κατσαρολάκι με χοντρή βάση. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο ανακατεύοντας που κι που. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό κι ανακατεύουμε να σχηματιστεί χυλός. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Το προσθέτουμε στα μείγμα κι ανακατεύουμε καλά

Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 νύχτα

Ρίχνουμε το μείγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα. Αφού ψηθεί, την προσθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες αφαιρούμε την πετσέτα για να γίνουν πιο τραγανές