Μακαρόνια με κιμά με υλικό έκπληξη

ΥΛΙΚΑ:

500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα, πικάντικα
λίγο λάδι
ένα μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα κομμένα κυβάκια
Λίγο σέλερι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι,
Ενα κουτί πουμαρό
Λίγο πελτέ
2 φύλλα δάφνης
120 ml κρασί
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά και τον κιμά από τα λουκάνικα
Αφού ροδίσουμε τον κιμά και τα λουκάνικα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε για μισή ώρα να βράσουν.
Στη μισή ώρα προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ και αφήνουμε για ένα τέταρτο να βράσουν ακόμη.
Σερβίρουμε με al dente μακαρόνια που μόλις έχουμε βράσει και απολαμβάνουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.


Πηγή: iefimerida.gr

  Επιμέλεια Άρθρου: Παυλιδάκης Ιωάννης