Γλυκός τραχανάς με κολοκύθα

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνι τραχανά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την κολοκύθα, που την έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, 3 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν το νερό βράσει, ρίχνουμε τον τραχανά και τον αφήνουμε μέχρι να χυλώσει και να ρουφήξει το νερό. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και σερβίρουμε.

Μερίδες

για 4 άτομα

Συμβουλές

Συνήθως ο σπιτικός τραχανάς θέλει λιγότερη ώρα μαγείρεμα από το συσκευασμένο.

Tα λάδι είναι από τα βασικά συστατικά του φαγητού αυτού. Aν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό, μπορείτε να προσθέσετε το περισσότερο λάδι στο τέλος, ώστε να μην μαγειρευτεί και χάσει σημαντικό μέρος των θρεπτικών του ουσιών.

Σύσταση

  • Θερμίδες………………………1.580
  • Λιπαρά…………………………120 γρ.
  • Xοληστερίνη………………….20 mg

Πηγή: in.gr

   Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης