Μαρινέλλα... Γυναίκα σύμβολο στα 83 της χρόνια!!

Ο Φρανκ Σινάτρα ακούγοντας την Μαρινέλλα είπε:"Αν αυτή η γυναίκα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα,δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι αυτή όλος ο κόσμος"

Marinela.jpg

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην μεγαλύτερη γυναικεία φωνή,στην πρώτη γυναίκα που τόλμησε να σηκωθεί από το πάλκο,να ντυθεί με πολυτέλεια, να τραγουδάει και να χορεύει στην πίστα ,να κουρεψει τα μαλλιά της κοντά,να γίνει μια ανύπαντρη μητέρα το 1973. Μια γυναίκα Ζωντανός Μύθος που ακόμα μας εκπλήσσει στα 83 της χρόνια!!!!!

Perita.jpg

Η Μαρινέλλα (πραγματικό όνομα: Κυριακή Παπαδοπούλου) (Θεσσαλονίκη, 20 Μαΐου 1938) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στην Κηφισιά Αττικής. Αποτελεί σημαντική εκπρόσωπο του λαϊκού τραγουδιού, με εξαιρετική εκφραστική δυνατότητα. Τραγουδά επαγγελματικά από το 1956. Έχει κυκλοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Είναι διάσημη κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και με διεθνή καριέρα. Το 2017, η Μαρινέλλα συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική μουσική. Από πολλούς θεωρείται ως η σημαντικότερη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού.

Επιμέλεια άρθρου: Καρυδάκη Νικολέτα