Τα 5 δημοφιλέστερα κομμάτια που μιλούν για την Ελλάδα!

Εν όψει της εθνικής μας επετείου φωτιά έχει πάρει σήμερα ,τόσο το you tube. όσο και τα social media. Μαζέψαμε τα 5 καλύτερα τραγούδια , που ανέβηκαν στα περισσότερα posts και σας τα παρουσιάζουμε..... 

received_274037966863593.jpeg

  • Πρώτο σε σειρά έρχεται το Αχ Ελλάδα  σ' αγαπώ,  μια δημιουργία του Μανώλη Ρασούλη και της Βάσω Αλλαγιάννη. Σε συνέντευξή τους αναφέρουν ότι το κομμάτι γράφτηκε από κοινού στην Κρήτη , μία μελωδική φράση εκείνη ,ένα στίχο εκείνος .Ήτανε μία βαθιά ερωτική επαφή με την ελληνική φύση και τους εαυτούς τους .Το τραγουδούσε ο Παπάζογλου επί τρία χρόνια τις συναυλίες του και στο τέλος ηχογραφήθηκε από τον ίδιο στο Λυκαβηττό.

Αχ Ελλάδα σ`αγαπώ και βαθιά σε ευχαριστώ. γιατι με έμαθες και ξέρω , να ανασαίνω όπου βρεθώ , να πεθαίνω όπου πατώ και να μην σε υποφέρω.

  • Ο Δημήτρης Μητροπάνος του 2003 ερμήνευσε το τραγούδι είσαι μια χώρα σε στίχους του Μανού Ελευθερίου και μουσική του Διονύση Τσακνή.

Είσαι μια χώρα που δεν έφτασε κανείς που μόνο σε ένα μυθιστόρημα υπάρχει μια στις αναμνήσεις μιας νύχτας μακρινής για ένα τίποτα μικρή χαμένη μάχη σαρεσε πάντα το σκοτάδι της σκηνής και λόγια του έρωτα να λες πάντα μονάχη.

  • Το 1993 ο Σωκράτης Μάλαμας γράφει τραγούδι με τίτλο για την Ελλάδα σε στίχους και μουσική δικούς του. Χρόνια αργότερα το ερμηνεύει η Χαρούλα Αλεξίου καθώς και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αμπέλια και χρυσές ελιές μοιάζει σε Ελλάδα μου όπως θες φωτιά και αέρας στο φως της μέρας.

  • Ελλάδα επαρχία ερμήνευσε τη Μελίνα Ασλανίδου του 2014 σε στίχους του Κυριάκου Δούμου και μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου.

Μπαίνεις στο ίντερνετ για να ξεφύγεις να ταξιδέψεις θέλω στο σώμα σου και την ψυχή σου να τα ξοδέψεις Και ένα κανάλι να χαριεντίζεται με έναν νομάρχη πόσο κοντά μου νιώθω την Πρέβεζα του Καριωτάκη. 

  • Ηεπόμενη επιτυχία έρχεται από τον Νότη Σφακιανάκη, με τίτλο my εγώ είμαι έλληνας σε στίχους του Κώστα Χορλιαφάκη και μουσική του Στράτου Κουμπά. (2014)

Μα εγώ είμαι έλληνας Πάντα αντάρτης άνθρωπος δίκαιος και δημοκράτης

 

Επιμέλεια:  Καρυδάκη Νικολέτα