Ρόρι Γκάλαχερ ''Η γέννηση ενός ροκ σταρ''

Σαν σήμερα στις 2 Μαρτίου 1948 γεννήθηκε ο Ιρλανδός τραγουδιστής, συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους κιθαριστές  της ροκ μουσικής ... Γουίλιαμ Ρόρι Γκάλαχερ.

Έφυγε σε ηλικία 47 ετών, και ενώ έχουν περάσει 46 χρόνια από τότε, συνεχίζει  να κρατά μια αξιοζήλευτη θέση στην καρδιά όλων των ανθρώπων που αγαπούν τη ροκ μουσική.

Λέγεται ότι οι Rolling Stones ήθελαν τον Rory Gallagher ως βασικό σολίστα του συγκροτήματος, μετά από την αιφνίδια απόφαση του Mick Taylor ν΄αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1974. Ο Rory βρέθηκε για αυτό το σκοπό στο Άμστερνταμ όπου για κάποιες μέρες ηχογραφούσαν κομμάτια. Οι δύο βασικότερες εκδοχές για το ότι δεν επιτεύχθηκε αυτή η συνεργασία είναι, από την μία, ότι ο Mick Jagger και ο Κeith Richards κατάλαβαν ότι ο Rory  δεν θα μπορούσε να σταματήσει να τραγουδάει… και μόνο να σολάρει.  Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει ότι όταν ο Rory επισκέφθηκε τον Keith στο ξενοδοχείο του, για να μιλήσουν για την επικείμενη συνεργασία τους και ενώ τον περίμενε όλο το βράδυ, ο Keith δεν εμφανίστηκε ποτέ (λόγω κάποιων προσωπικών θεμάτων) γεγονός που έκανε τον Rory να μην συνεχίσει τις συζητήσεις.

             

Η θρυλική συναυλία του Rory στο στάδιο της Ν.Φιλαδέλφειας στην χώρα μας -το Σεπτέμβριο του 1981 - έμεινε στην ιστορία για το ότι δεν τελείωσε ποτέ, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στο γήπεδο μεταξύ θεατών και αστυνομίας. Ο ίδιος ο Rory είχε πει: ''Δεν ήθελα να πεθάνω σε ένα γήπεδο στην Ελλάδα...χωρίς να ξέρω καν, τι συνέβαινε''

Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες- αποδεκτός για το ταλέντο του από όλους , κέρδισε επάξια μια θέση στους μεγάλους σταρ της ροκ μουσικής.

 

Επιμέλεια άρθρου: Δέσποινα Σιδέρη