Διασκευή στο κομμάτι: Θα κάτσω σπίτι !

Αν και κυκλοφόρησε το 1986, σήμερα, πιο επίκαιρος από ποτέ, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και το “Θα Κάτσω Σπίτι” αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς που εκφράζονται μέσα από τη μουσική. «Θα Κάτσω Σπίτι, 2020»

Εννιά καλλιτέχνες ... κάθονται σπίτι και στο ρυθμό του περίφημου τραγουδιού "Θα κάτσω σπίτι" του αξέχαστου Λουκιανού Κηλαηδόνη μας προτρέπουν να κάνουμε το ίδιο... Νέο βίντεο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
 

Έναν πρωτότυπο, αλλά και ευχάριστο αυτή τη φορά, τρόπο επέλεξε ο ΕΟΔΥ να μας πείσει για ακόμη μία φορά να καθήσουμε σπίτι. Με τη συμμετοχή εννέα γνωστών καλλιτεχνών, δημιούργησε νέο βίντεο για να προωθήσει το μήνυμα "Μένουμε σπίτι".

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη δημιουργία αυτού του νέου μηνύματος ήταν η  Βιολέτα Ίκαρη, η Τζώρτζια Κεφαλά, η Μαρία Κηλαηδόνη, ο Χρήστος Μάστορας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίζα Ρίζου.

Για να στηρίξουμε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, μένουμε υγιείς, μένουμε αισιόδοξοι, μένουμε σπίτι! #ΕΟΔΥ .#menoume_spiti

tkakatswspiti.png

 #ThaKatsoSpiti

Οι φωνές τους ενώθηκαν, τραβήχτηκαν #menoumespiti videos και όλα μαζί, δημιούργησαν το single «Θα Κάτσω Σπίτι, 2020», που κυκλοφορεί, μετά από πρωτοβουλία της Walnut Entertainment Greece και την ευγενική συναίνεση της οικογένειας Κηλαηδόνη. Το single “Θα Κάτσω Σπίτι 2020” δημιουργήθηκε με την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών και την ευγενική παραχώρηση της MINOS-EMI A.E., a Universal Music Group Company, της φωνής του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από το τραγούδι θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας για την αγορά νοσηλευτικού υλικού στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορωνοϊού. Ευχαριστήθηκαν για την αφιλοκερδή και ευγενική παραχώρηση του Χρήστου Μάστορα, την Panik Entertainment Group και του Πάνου Μουζουράκη, την MINOS-EMI A.E., a Universal Music Group Company. Η φωτογραφία του Λουκιανού Κηλαηδόνη στο Official Video Clip, είναι μια ευγενική παραχώρηση της οικογένειας Κηλαηδόνη, από προσωπικό αρχείο. Μια κοινωνική προσφορά της Walnut Entertainment Greece και όλων των συμμετέχοντων. "Θα κάτσω σπίτι 2020"

Δείτε το βίντεο:

Μουσική/στίχοι: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έπαιξαν οι μουσικοί: Τρομπέτα: Κων/νος Κεφαλάς

Tρομπόνι: Jim Σταρίδας Κιθάρες: Δημήτρης Σιάμπος

Τύμπανα: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Σκηνοθεσία/Μονταζ: Άρης Γεωργίου

Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Γιώργος Κολοβός

Παραγωγή: Walnut Entertainment Greece

Στίχοι: Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι κι άμα πεινάσω τηγανίζω καν' αυγό Και όταν ακούω να χτυπάει το τηλέφωνο θα το κοιτάζω και δε θα απαντώ γιατί όταν χτυπάει το τηλέφωνο εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό γι' αυτό Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι οχυρωμένος κι από μέσα το κλειδί Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι γιατί αυτό το έργο το 'χω ξαναδεί Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι σεισμός να γίνει, δεν πρόκειται να βγω Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι κι ας με ξεγράψουν τα ρεμάλια απ' αρχηγό Γιατί αν βγω θα προκύψει κανά μπλέξιμο κι ένας Θεός ξέρει που θα κοιμηθώ και όπως λεν κι οι Ινδιάνοι για το μπλέξιμο εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό γι' αυτό Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι και δε σκοπεύω από δω να κουνηθώ…

 #menoumespiti #thakatsospiti #walnutentertainment

Δημοσίευση : Καρυδάκη Νικολέτα