Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα

Άνοιξε η πλατφόρμα MyThermansi χτες Δευτέρα με τους πολίτες να μπορούν να καταθέσουν πλέον αίτηση για να λάβουν το επίδομα μέσα στον Ιανουάριο. Το βοήθημα θα είναι ύψους από 80 ευρώ το ελάχιστο μέχρι 650 ευρώ το μέγιστο.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ άνοιξε και η αίτηση για το επίδομα θέρμανσης θα γίνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Οι δικαιούχοι μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis.

Επιλέγουν τον οικισμό τους, ανάμεσα στους περίπου 13.000 για τους οποίους έχει γίνει καταγραφή θερμοκρασιών, οι οποίες φέτος θα είναι το «κλειδί» για τον υπολογισμό του επιδόματος. Στην περίπτωση που δεν βρίσκουν τον οικισμό τους θα επιλέγουν την ένδειξη «άλλος» και το επίδομά τους θα υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο του δήμου τους.

Θα υποβάλουν αίτηση για το επίδομα και θα συνυποβάλουν όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια ως τη στιγμή της υποβολής της αίτησης.

Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 10 Ιανουαρίου και εν συνεχεία το σύστημα θα υπολογίζει αλγοριθμικά το επίδομα του αιτούμενου.

Τον Ιανουάριο οι πληρωμές

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Φέτος, για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει κάνει αγορά καυσίμου τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Όσοι θα έχουν καλύψει το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται.

Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια μέχρι Φεβρουάριο-Μάρτιο, οπότε θα ξανανοίξει η πλατφόρμα, κι έτσι να λάβουν το υπόλοιπο επίδομα.

Ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπου οι λογαριασμοί εκδίδονται σε μηνιαία βάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και τρίτη φορά τον Απρίλιο-Μάιο, έτσι ώστε να γίνει η τελική εκκαθάριση.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση: Παυλιδάκης Ιωάννης