Οι αυστηρές μητέρες κάνουν τις πιο επιτυχημένες και σωστές κόρες!

received_294715977881653.jpeg

Η σχέση μάνας και κόρης πάντα ήταν εκρηκτική, η υπερπροστατευτικότητα της μίας και η αντίδραση της άλλης, ηταν ικανές να προκαλέσουν μεγάλη μάχη μέσα στο σπίτι. Όμως σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, ίσως τελικά ήταν απαραίτητες αυτές οι μάχες καθώς τα πιο επιτυχημένα παιδιά βγαίνουνε από αυστηρούς γονείς....Διότι όπως έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα η σωστή παιδεία και αγωγή ξεκινάει πρώτα από το σπίτι και την οικογένεια.

Μήπως είχατε και εσείς αυστηρούς γονείς ενώ μεγαλώνατε? Καθαρίζεατε και εσείς το δωμάτιο σας συνεχως? Κάνατε τις εργασίες από το σχολείο κατευθείαν και επικεντρωνόσασταν στο μέλλον σας καθημερινά? Αρκετοί από μας έχουμε μεγαλώσει σε οικογένειες με αυστηρές μητέρες που μας έχουν κάνει τη ζωή μας , μαρτυριο κατά καιρούς. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα αλλά σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα ,οι αυστηρές μητέρες έχουν συνήθως τα πιο επιτυχημένα παιδιά.Έτσι ακόμα και αν η ζωή σας κάθε άλλο παρά εύκολη δεν ήταν τότε κάποια στιγμή θα ευχαριστείτε τη μητέρα σας για αυτό που γινατε. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Essex, έδειξε ότι οι αυστηρές μητέρες έχουν επιτυχημένα παιδιά και ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχαμε εξαιρετικά απαιτητικές μητέρες. Οι έρευνες διεξήχθηκαν σε πάνω από 15.000 παιδιά ηλικίας 13 με 14.

" Το μέτρο των προσδοκιών σε αυτήν τη μελέτη άντε κάτω αντικατοπτρίζει έναν συνδυασμό προσδοκίας και πεποιθήσεις σχετικά με την πιθανότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με ότι έχει δηλωθεί από την πλειοψηφία των γονέων στις περισσότερες περιπτώσεις από τις μητέρες" Τα περισσότερα παιδιά θέλουν τις αυστηρές μητέρες πραγματικούς εχθρούς ενώ μεγαλώνουν, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι όλο αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στη ζωή σας καθώς έχουν υψηλές προσδοκίες για εσάς και έτσι νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κόρες που είχαν επίμονες και γκρινιάρες μητέρες είχαν 4% χαμηλότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος πρόωρα. Τα παιδιά που είχαν επίμονες μητέρες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και να αποκτήσουν μια καλή δουλειά.Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό αλλά οι απαιτητικές και αυστηρές μητέρες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά ... "στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε επιτύχει κάνοντας αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πιο βολικό για εμάς ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν οι γονείς μας.Αλλά δεν έχει σημασία το πόσο πολύ θα αποφεύγεται αυτά που λένε γονείς μας οι συστάσεις τους έχουν επιρροή πάνω μας έστω και διακριτικά στις αποφάσεις που παίρνουμε."

Μπορεί μερικές μανούλες να σας κάνουν τη ζωή λίγο κόλαση αλλά θα καταλήξετε να της ευχαριστείτε και να της ευγνωμονείτε όταν μεγαλώσετε, θα αναγνωρίζετε και θα εκτιμήσετε, όλη προσπάθεια που έκαναν για να σας μεγαλώσουν σωστά και θα προσπαθήσετε να υιοθετήσετε και εσεις, την ίδια προσέγγιση στα δικά σας παιδιά αργότερα!

Επιμέλεια: Καρυδάκη Νικολέτα