Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο με τον "Καραγκιόζη"

Λαϊκό θέατρο σκιών, ανατολίτικης προέλευσης, που πήρε το όνομά του από τον πρωταγωνιστή του, τον Καραγκιόζη, ένα πανέξυπνο τύπο, μόνιμα φτωχό και σαρκαστή των πάντων.Σύμφωνα με πολλούς μία ιδιαίτερη και διαχρονική μορφή τέχνης που περνάει από γενιά σε γενιά ! Στις μέρες μας μερικά  παιδιά  δείχνουν να τον εγκαταλείπουν, έχοντας ανακαλύψει νέους ήρωες από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. 

kpsn.jpg

 

 Ο Καραγκιόζης για αρχή έρχεται στον Φλοίσβο.....

Floisvo.jpg

Πού παίζεται: Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου On map Πάρκο Φλοίσβου

Παλαιό Φάληρο

Τηλ : 6937714733

Παραστάσεις : Παρ.-Κυρ. 8.30 μ.μ.

Τιμή : € 3,50.

Πληροφορίες: 6937714733. Μέχρι : 30/8

 

Ο Καραγκιόζης έρχεται και στο ΚΠΙΣΝ Θέατρο Σκιών από το θίασο του Άθω Δανέλλη

storia.jpg

Διαρκεια : 60 '

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης παρουσιάζει έργα από το ρεπερτόριό του στον Θόλο  «Αγγέλω η λησταρχίνα» (23/8), «Οι σαρανταπέντε Γιάννηδες» (30/8).

Παραστάσεις : Κυρ. 23, 30/8, 8.30 μ.μ.

Τιμή : € 3

Μέχρι : 30/8

Ο Άθως Δανέλλης γνωρίζει τον Καραγκιόζη εξ απαλών ονύχων από μεγάλους δασκάλους της τέχνης. Πλέον, με ένα πλούσιο ενεργητικό συνεργασιών που περιλαμβάνει από το Εθνικό μέχρι τον Διονύση Σαββόπουλο, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους σκιοπαίκτες της εποχής μας, δίνοντας ζωτική ανάσα σε μια τέχνη που ψυχομαχεί. Τις αυγουστιάτικες Κυριακές στις 8.30 μ.μ., παρέα με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, στήνει τον μπερντέ του στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μας διηγείται τις ιστορίες του ευφυολόγου, λαϊκού ήρωα. Την Κυριακή 23/8, ενώ ο Αύγουστος κλείνει με όχι έναν ή δύο, αλλά «Σαρανταπέντε Γιάννηδες», στην αστική κωμωδία του Άθω Δανέλλη (30/8). Απολαύστε, λοιπόν, θέατρο σκιών κάτω απ’ την πανσέληνο, ιδανικό επιστέγασμα της κυριακάτικης εξόρμησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Καλές σας Αυγουστιάτικες εξορμήσεις ....

Επιμέλεια άρθρου : Καρυδάκη Νικολέτα