Back to School με χαμόγελο και όλα τα απαραίτητα της σχολικής τσάντας!

Επιστροφή στο σχολείο με χαμόγελο, γίνεται; Φυσικά! Τι πρέπει να περιέχει η σχολική τσάντα του παιδιού μου;

 

bac.jpg

Τα απαραίτητα μόνο!

Το back to school είναι για παιδιά και γονείς μια...δοκιμασία! Η χαλαρότητα και η ανεμελιά του καλοκαιριού δίνουν τη θέση τους σε ένα σχετικά αυστηρό πρόγραμμα, με χρονοδιαγράμματα, πολλά "πρέπει" και φυσικά....το ξυπνητήρι! Τα πιο μικρά παιδάκια βιώνουν τη στιγμή αυτή αρκετά πιο δύσκολα σε σχέση με τα μεγαλύτερα που σταδιακά μετά την Δευτέρα ή Τρίτη δημοτικού αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για μια ετήσια ρουτίνα και πάντα αναμένουν με χαρά τις επόμενες διακοπές, τα Χριστούγεννα δηλαδή, που δεν αργούν και πολύ να έρθουν! Πώς κάνω όμως την επιστροφή στον παιδικό σταθμό και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού πιο εύκολη και πώς φέρνω το χαμόγελο στα χείλη του παιδιού μου; Θα σας πω ότι τα πάντα θέλουν σωστή προετοιμασία! Οι πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολες και το πρωί ειδικά, πολλά παιδιά δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο. Εκεί ο γονιός πρέπει να επιμείνει με χαμόγελο και να εξηγεί -ναι το ξέρω, πολλές φορές- πως είναι πολύ περήφανος που το παιδί του μεγαλώνει! Σε αυτή τη φάση, εξηγούμε στο παιδί μας τι σημαίνει για εμάς η νέα τάξη. Για παράδειγμα, αν το παιδάκι μας από παιδικό σταθμό πάει προνήπιο, του λέμε πως φέτος έχει μεγαλώσει τόσο που μπορεί να οδηγήσει μόνο του ένα αυτοκινητάκι στο λούνα παρκ, πως μπορεί να μαγειρέψει μαζί μας το αγαπημένο του φαγητό, πως μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ σε έναν φίλο ή φίλη του! Αυτά πέρσι φυσικά δεν γινόντουσαν! Επομένως, πάμε μόνο με θετικούς συνειρμούς για τη νέα τάξη! Μια ωραία κίνηση είναι να φτιάξετε μαζί τη σχολική τσάντα σταδιακά και να μην αγοράσετε τα πάντα από την πρώτη ημέρα. Μπορείτε τις πρώτες εβδομάδες να προσθέτετε μικρά και απαραίτητα πραγματάκια που δίνουν χαρά στο παιδάκι σας και του θυμίζουν πως το σχολείο μπορεί να είναι όμορφο, χρωματιστό και κεφάτο!

sxoleio.jpg

Τι πρέπει όμως να περιλαμβάνει μια σχολική τσάντα για τον παιδικό σταθμό μέχρι και το νηπιαγωγείο;

Ένα ταπεράκι.

Το δοχείο φαγητού του παιδιού μας θα πρέπει να περιλαμβάνει πάντα κάτι στέρεο αλλά και θρεπτικό που δεν αλλοιώνεται από τη ζέστη ή τη μεταφορά. Προτείνω να επιλέξετε φρούτα εποχής ή χειροποίητες μπάρες δημητριακών που θα έχετε φτιάξει μαζί στο σπίτι το Σαββατοκύριακο!

Το παγουράκι του.

Φροντίστε να κλείνει καλά για να μην έχετε ατυχήματα και θυμίστε στο παιδάκι σας πως πρέπει να πίνει αρκετό νεράκι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας!

Μία αλλαξιά!

Απαραίτητη προσθήκη στην σχολική τσάντα για ένα ομαλό back to school είναι μια αλλαξιά (για να μην πω δύο). Τα μικρά παιδάκια λερώνονται σχεδόν καθημερινά στο σχολείο είτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είτε σε δραστηριότητες όπως η ζωγραφική. Επομένως κάθε απόγευμα ελέγξτε την τσάντα του και προμηθεύστε το παιδάκι σας με μια ολοκληρωμένη αλλαξιά. Αυτό σημαίνει πως δεν βάζουμε μόνο τα ρουχαλάκια του αλλά και κάλτσες και ενδεχομένως το βρακάκι του αν δεν φοράει πάνα.

Τις πάνες του!

Βάλτε στη σχολική τσαντούλα του το λιγότερο 3 πάνες για να έχει πάντα μαζί του και να μπορεί η δασκάλα του να το αλλάξει όταν χρειαστεί. Σε αυτή την ηλικία φυσικά, μιλάμε για πάνα-βρακάκι καθώς θέλουμε για το παιδάκι μας φιλική προστασία με αποδείξεις, θέλουμε να μην υπάρχει καμία διαρροή, θέλουμε να θέλει να βάλει την πάνα του και να νιώθει άνετα με εκείνη!

ba.jpg

Μια κασετίνα!

Μα πείτε μου δεν θυμάστε κι εσείς ακόμα την κασετίνα σας;; Που τη γεμίζατε με χρωματιστά στυλό, μολύβια, γόμες και ξύστρες; Οπωσδήποτε θα χρειαστεί μία και το παιδάκι σας! Ετικέτες. Προμηθευτείτε με ετικέτες για να κολλήσετε στα τετράδια ή ακόμα και στα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού σας προκειμένου να μην μπερδεύονται με εκείνα των συμμαθητών του!

Υγρά μαντηλάκια.

Tα παιδικά χεράκια καθημερινά έρχονται σε επαφή με εστίες μόλυνσης: στο σχολείο, στην παιδική χαρά, στην εκδρομή, στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε να διατηρούνται καθαρά.Βάλτε στην τσάντα του μια συσκευασία υγρά μαντήλια School Hankies με υπέροχο άρωμα φρούτων και με ειδικά μελετημένη σύνθεση για να μην ξηραίνει τα παιδικό δερματάκι. Κυκλοφορούν σε ιδανική συσκευασία για να χωρούν σε κάθε σχολική τσάντα.

Σχολικά είδη!

Μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, ξύστρες, γόμες, ψαλίδι ασφαλείας, χάρακας, στυλό και ό,τι άλλο σας πουν από το σχολείο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, έρχονται να γεμίσουν με χρώμα και αφορμές για δημιουργικότητα τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι!

H επιστροφή στο σχολείο μπορεί να γίνει με κέφι και χαμόγελο και η χρονιά να είναι εξαιρετικά δημιουργική! Είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε!  Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια με ευτυχία και ασφάλεια!

Πηγή :babylino.gr

Επιμέλεια άρθρου:Καρυδάκη Νικολέτα