Είσοδος

Πριν 4 χρόνια ο Βαγγέλης... Αύριο?

Ο θείος του Γιακουμάκη ξεσπά: Αγαπητοί νταήδες, σας λυπάμαι...

received_421509251752405~2.jpeg

Παρόλο που πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια, κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τον σάλο που είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα μαρτύρια που περνούσε απο τους «λεβέντες» που προσποιούνταν τους φίλους του στην γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων. Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί με το κινητό ενός εκ των ατόμων που βασάνιζαν τον Γιακουμάκη, αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Ποιος ήταν όμως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που ο μαρτυρικός του θάνατος κινητοποίησε τα αδρανή αντανακλαστικά της κοινωνίας;

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης απασχόλησε την κοινή γνώμη στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 όταν είχε χαθεί μυστηριωδώς απο την σχολή του στα Ιωάννινα. Άμεσα πολίτες και συμφοιτητές του κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του. Όσο κυλούσαν οι μέρες τα στόματα άνοιγαν και άγνωστες πτυχές της ζωής του 20 νέου απο την Κρήτη, έρχονταν στην δημοσιότητα. Η οικογένεια του Γιακουμάκη ζητάει απο τον κόσμο να βοηθήσει στις έρευνες, απο την αρχή της υπόθεσης είχαν καταλάβει πως κάτι άσχημο του είχε συμβεί καθώς ήταν απο τα παιδιά που επικοινωνούσε καθημερινά μαζί της. Οι πολίτες συνέδραμαν στην προσπάθεια και καλούσε την αστυνομία επισημαίνοντας πως είδαν κάποιο άτομο που του μοιάζει, κανένας δεν ήταν ο Γιακουμάκης. Μετά απο 40 ολόκληρες ημέρες ερευνών, ο ατυχος νεαρός εντοπίζεται νεκρός σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε βαλτώδη περιοχή 800 μόλις μέτρα μακριά απο την γαλακτοκομική σχολή. Το πόρισμα της νεκροψίας ήταν ξεκάθαρο, αυτοκτονία. Έκοψε τις φλέβες του δεξιού του χεριού, μιας και ήταν αριστερόχειρας. Το μαχαίρι βρέθηκε λίγα εκατοστά μακριά απο το άψυχο σώμα του.

Ήταν όμως αυτοκτονία;

Τι ώθησε τον νεαρό στο απονενοημένο διάβημα; Τι βίωνε μέσα στη σχολή; Ποιος ο ρόλος των «λεβεντόπαιδων» απο την Κρήτη στην απόφασή του; Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν μια ευαισθητη ψυχή, αυτό εκμεταλλεύονταν οι «λεβέντες» και του έκαναν την ζωή μαρτύριο. Μπάνιο με κρύο νερό, κλείσιμο στην ντουλάπα για να λέει τραγούδια σαν ζωντανό τζουκ μποξ, δεσίματα σε καρέκλες, όλα για...πλάκα φυσικά. Ο εκφοβισμός που δεχόταν ήταν ανευ προηγουμένου. Στην σχολή όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, όποιος τολμούσε να μιλήσει ερχόταν αντιμέτωπος με τους «λεβέντες» απο την Κρήτη. Μετά την εύρεση της σωρού του ξεκινούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κάποιοι επιχειρούν να εισβάλουν στην σχολή, ζητούν την τιμωρία των εμπλεκόμενων, οι οποίοι κρύφτηκαν. Απο νταήδες μετατράπηκαν σε...παιδιά. Οι έρευνες παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή Βουγιουκλάκη συνεχίστηκαν, το ενδεχόμενο της δολοφονίας παρέμενε ορθάνοιχτο, με κάποιοις να λένε πως το πτώμα μεταφέρθηκε μετά το θάνατό του στο σημείο που εντοπίστηκε απο ένα ζευγάρι τυχαία. Η οικογένεια Γιακουμάκη υποστηρίζει πως το παιδί τους δολοφονήθηκε. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέθανε τόσο άδικα, γιατί ποτέ δεν ζήτησε βοήθεια, ο θάνατός του έδωσε το μήνυμα σε εκατοντάδες άλλα παδιά που δέχονται σχολικό εκφοβισμό: Να μιλάνε, γιατί όσο και αν πιστεύουν ότι είναι μόνα τους, υπάρχει κόσμος που δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.

 

received_1001926960009581.jpeg

Αυτά είναι τα βασικά γεγονότα της υποθέσεις ή τουλάχιστον τα βασικά που άφησαν να δημοσιευτούν...την αλήθεια, την ξέρει μόνο ο θεός!

Τα ιατρικά τα αφήνουμε για τους γιατρούς

Τα νομικά για τους δικαστές

Την τιμωρία για τον θεό.

Επιμέλεια : Καρυδάκη Νικολέτα

log.png

Είσοδος ή Εγγραφή