Οι ουρανοί είναι δικοί μας

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ.. ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΛΟΙ .. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ....ΟΛΟΙ .

 

Ο καθένας από μας , παντρεύτηκε , για να ζήσει τα ωραιότερα χρόνια που είχαν αρχίσει να προδιαγράφονται τότε , με τα πιο ζωηρά και αληθινά , πιστεύαμε , τότε ,χρώματα της ψυχής μας .

Μιας ψυχής , που στο πέρασμα του χρόνου , δεν άντεξε , λύγισε , ακόμα και η ίδια πόνεσε και αντιλήφθηκε πως έπρεπε να παρθεί ένα τέλος , όσο και αν πονούσε εμάς ή ακόμα και τα παιδιά μας .

Παιδιά , που πιστέψτε με , με τέτοιες ακραίες ή μη συμπεριφορές , πιστέψτε με , δεν τα σκεφτόμαστε , δεν τα υπολογίζουμε , μα κυρίως δε βλέπουμε τις δικές τους ψυχούλες που αιμορραγούν και διαλύονται.

Διαλυμένες ψυχές , καρδιές ,γάμοι , συμβιώσεις , μα ένα το συμφέρον πια και για τις δυο πλευρές τώρα , συνεπιμέλεια.

Όρος ίσως νεοφερμένος , βαρύγδουπος , αλλά κατά κύριο λόγο άμεσα πραγματοποιήσιμος και διευρημένης αποδοχής και έμπρακτης πλέον πραγμάτωσης των συνθηκών που θα εξυπηρετεί και τις ωφέλειες που θα έχει .

Περιπτώσεις των περιπτώσεων , διαμάχες των διαπληκτισμών, λόγια σκληρά , άκομψα για τη δική μας ιδιοσυγκρασία , όμως λέγονται και συνήθες φαινόμενο , οι αλληλοκατηγορίες και οι εξυβρίσεις.

Δύσκολα και τραγικά τα μονοπάτια , της προσπάθειας , επικοινωνίας,της ανοιχτής εκείνης αγκαλιάς , που περιμένει , περιμένει ,καθώς τα παιδιά , άλλα μικρά , άλλα επηρεασμένα , λόγω ηλικίας .

Άλλα δείχνοντας τον πόνο τους και το μίσος τους , για την όλη αναπάντεχη κατάσταση που βιώνουν, απομακρύνονται καιγια τους δικούς τους λόγους , απέχουν πάσης της επικοινωνίας με τους γονιούς τους και δη με τους πατεράδες τους .

Πατεράδες που δε θέλησαν την αποστασιοποίηση και την απομάκρυνση , μα γεύονται τις εκδικητική μανία και τον εκδικητικό πόλεμο , ανορθόδοξο , με μέσα ύπουλα και ψεύδη ,που καταρρίπτονται σε αίθουσες δικαστηρίων.

Δικαστήρια , που ποτέ ως τώρα δεν είχαν πατήσει , καν το κατώφλι τους και τώρα αναγκάζονται να διαμαρτυρηθούν για τα αυτοννόητα και να διεκδικήσουν χώρο και χρόνο στις ζωές των σπλάχνων τους .

Βλαστάρια , που συμμετείχαν στην ανατροφή και ανόρθωση του ηθικού τους ,μέσα απ τα προβλήματα και τα θέματα που είχαν εμφανιστεί , μέσα απ τα προστιθέμενα ιδεχθή ψεύδη και απάτες , σχεδίων , που καταστρώνονται εις βάρος τους .

Ένα βάρος που ποτέ δε δέχθηκαν ότι απειλεί τις πλάτες τους και τις ψυχικές τους αντοχές και ισορροπίες .

Ισορροπίες που θέλησαν να τις διατηρήσουν , να τις επιδείξουν και να τις αναδείξουν , με σωστό και λογικό τρόπο , αλλά κατέστη αδύνατον , καθώς η άλλη πλευρά , δεν είναι διατεθειμένη , προς επιλυση και ανάλυση , συνθηκών και διαδικασιών.

Διαδικασίες που ζητούν να είναι όλοι επωφελούμενοι και να δραστηριοποιηθεί , εκείνη η ακαμψία και ο ωχ αδερφισμός , στερώντας τους τα δικά τους κίνητρα και δικαιώματα , τις δικές τους θελήσεις , προςέγγισης και αποκατάστασης του χαμένου χρόνου και όχι μόνο .

Όλοι μαζί , πιασμένοι χέρι χέρι , σε μια αγκαλιά αλήθειας και γονικής θαλπωρής και ζεστασιάς , αφήνοντας πίσω το τι έγινε , το τι διαδραματίστηκε  ,όλοι μαζί ,για το καλό και μόνο ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ , του καθενός και της καθεμιάς ΞΕΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΑ...ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ , ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ!!! 

 

Γράφει η ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.