Καλός πατέρας θα πει

Καλός πατέρας θα πει.

Τα τελευταία χρόνια ,δυστυχώς , τα ζευγάρια που τελούν ακόμα εις γάμου κοινωνία και είναι δυσεύρετα,είναι μετρημένα ,να Να τολμήσω να πω , στα δάχτυλα του ενός χεριου μας ,αν όχι , είναι σίγουρα ελάχιστα .

babybed.jpg

Καλός πατέρας , δε θα πει απλά να αγαπά όπως λένε και να νοιάζεται τη μητέρα του παιδιού του , αν κι εφόσον η ίδια στερείται αυτής της θέλησης και αυταπόδεικτης της προσφοράς ,απέναντί του .

Καλός πατέρας θα πει , να φροντίζει για την ψυχική υγεία των παιδιών του , να θέλει να βλέπει μόρφωση και προκοπή των βλασταριών του , χωρίς να θέτει προυποθέσεις ψυχικής του συναισθηματικής κυριαρχίας ,πάνω σ αυτά .

Καλός πατέρας θα πει , να νοιάζεται και να φροντίζει , χωρίς να θέλει να ακούσει ή να λάβει τα εύσημα απ τους άλλους , αφού αυτό το λέει η δική του εσωτερική δύναμη.

Καλός πατέρας θα πει , να φροντίζει για την τροφή των παιδιών του και δεν αναφέρομαι μόνο στα προς το ζην , αλλά την πνευματική ...που πιστέψτε με λίγα άτομα ,ακόμα και γυναίκες φρονούν και φροντίζουν γι αυτό .

Άλλο παιδεία και άλλο μόρφωση .

Άλλο θέλω να φέρω υγιεί άτομα ψυχικά και κοινωνικά ,στο σύνολο που χουν να συναλλάσσονται και να συνομιλούν και άλλο να θέλω να διαπρέψουν σε επίπεδο μόρφωσης και ανάλογης μαθησιακής σκάλας και βαθμίδας.

Καλός πατέρας θα πει , να βάλει στη θέση τη ς ,τη σύντροφό του , αν δει και θέλει να διαβεί τη θέση της προτεραιότητας , απ τα παιδιά του , αν και συμβαίνει και αυτό , αλλά πιστέψτε με τα παιδιά  του ,του  φέρονται τόσο σκληρά , όσο δε θέλει να παραδεχτεί και να εννοήσει το κακό που τους κάνει.

Καλός πατέρας θα πει , να αναγνωρίσει την προσφρορά΄, χρηματική ή ηθική , απ τους γονείς της τέως γυναίκας του και να μη διαστρεβλώνει κάθε ώρα και στιγμή , την πραγματικότητα , που συνήθως όλοι την ξέρουμε κι ας την αποφεύγουμε σαν το διάολο το λιβάνι.

Καλός πατέρας θα πει , να ναι συνδετικός κρίκος με τη μητέρα του παιδιού του , να μη θέλει να κακοπάθει , ακόμα και να συμβάλλει έστω και διακριτικά ,στην άμεση και ορθή επικοινωνία , μεταξύ τους. Ί

σως να ζητάω πολλά ,ίισως και λίγα , αλλά το κυριότερο είναι  ,να ξέρει κάποιος πως να φερθεί ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΞΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .

Ας ευχηθούμε τις Άγιες τούτες Μέρες , να μαλακώσει , να απαλύνει κάθε πόνος και κάθε δισταγμός και να δουν μ ανθρώπινη ματιά κι όχι με το πέπλο της εκδίκησης , τις πρώην συζύγους τους , τις μητέρες των παιδιών τους και μόνο .

Κυρίως να σέβεται το νέο της σύντροφο και να μην προσπαθεί να διαβάλλει ή να σπείρει ζιζάνια στην αθώα ψυχούλα ενός παιδιού .

Ευτυχώς , σ'αυτή την ομάδα ανήκουν οι σωστοί κι ακριβοδίκαιοι , απ όσα κατάφερα να διαβάσω και να καταλάβω , πολύ περισσότερα.

Ευχής έργο ο πόνος της ψυχής να γαληνέψει για όλους !!!

Απευθυνόμενη στην ομάδα ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.

 

Γράφει η ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ.