Αυγουστιάτικες δραστηριότητες στο Νιάρχο

O Αύγουστος στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» παίρνει άλλη προοπτική και γίνεται πιο δημιουργικός από ποτέ: θερινό σινεμά με αγαπημένες παιδικές ταινίες, αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια και θέατρο σκιών περιμένουν όσους επισκεφτούν το πάρκο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

kpisn_park_9076.jpg

Δημιουργική ενόργανη και παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ

dimioyrgiki_enorgani_9075.jpg

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με το παιχνίδι, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή!

Τρίτη 06, 20, 27/08

Στίβος 7 μ.μ 

Για παιδιά 3-6 ετών

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Παραμύθια και Εικόνες

children_book_9078.jpg

Ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τον λαϊκό πολιτισμό δίνουν έμπνευση στους γονείς για τις πρώτες ιστορίες που μπορούν να αφηγηθούν στα παιδιά τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει πρωτότυπες εικόνες στα μυαλά των παιδιών, να αφηγηθεί απλές παραστατικές ιστορίες με θέμα τον ουρανό, τη θάλασσα, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια και τη γη.

Δευτέρα 12-26/8

Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ |10 π.μ

Για μωρά 3 έως 9 μηνών και τους/τις συνοδούς τους

Ο Καραγκιόζης στο «Νιάρχος» για νέες παραστάσεις

karagiozis_9073.jpg

Ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ συνεχίζεται και τον Αύγουστο. Ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στα Πανοραμικά Σκαλιά και ζωντανεύουν σπάνια έργα από το άγνωστο ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη. Οι νέες παραστάσεις θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γελάσουν με τη καρδιά τους. Την Τετάρτη 21/08 στο «Γάμος χωρίς νύφη», ο Καραγκιόζης μαζί με τον αχώριστο φίλο του τον Χατζηαβάτη, προσπαθούν να βοηθήσουν τον αγαπημένο φίλο τους κύριο Αναξίμανδρο που παντρεύει την κόρη του με τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες, την Πέμπτη 22/08 στο «Ο Φτωχότερος πλούσιος», ο Καραγκιόζης κληρονομεί μια τεράστια περιουσία αλλά πρέπει να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο για να την αποκτήσει και να την χαρεί. Το γέλιο, βέβαια, είναι σίγουρο. Η τελευταία παράσταση του καλοκαιριού είναι την Τετάρτη 28/08 με το έργο «Συλλάβετε τον Καραγκιόζη!» όπου ο Καραγκιόζης μάχεται να αποδείξει την αθωότητά του, αφού κανείς δεν τον υποστηρίζει και όλοι είναι εναντίον του. Καλοκαιρινές θεατρικές περιπέτειες: «Η πιο πολύχρωμη σκιά» Ο ήλιος και το φεγγάρι, δύο πηγές φωτός, γίνονται αφορμή για ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι με σκιές. Γιατί οι σκιές είναι μαύρες; Ακούστε τη δική τους ιστορία και κατασκευάστε την πιο πολύχρωμη, με τα χρώματα που θα βρείτε στον πλανήτη Ντάρκο. Πάρτε μέρος σε μια διαδραστική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές είστε εσείς και τα παιδιά σας.

Πέμπτη 29/08 | 6:30 μ.μ 

Για παιδιά 3-5 ετών και τους/τις συνοδούς τους

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Capoeira για όλη την οικογένεια

capoeira_kids_9077.jpg

Άθλημα, χορός ή πολεμική τέχνη; Η Capoeira τα συνδυάζει όλα και το ΚΠΙΣΝ σας καλεί να την ανακαλύψετε σε ένα μάθημα για όλη την οικογένεια. Επιθετικές και αμυντικές κινήσεις, συντονισμένες, σαν σε μουσικό ρυθμό, ενισχύουν την αυτοσυγκέντρωση και ενεργοποιούν σώμα και πνεύμα- οι αθλητές μαθαίνουν να ελέγχουν πλήρως το σώμα τους. Στην Capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος. Ο ανταγωνισμός περιορίζεται, η συνεργασία ενδυναμώνεται και δημιουργείται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Παρασκευή 30/08 | 7 μ.μ |

Για παιδιά 3-6 ετών και τους/ τις συνοδούς τους 

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Καλά να περάσετε!