Ο μπαμπάς μου είναι Ιππότης !

Μάνα είναι μόνο μία, αδιαμφισβήτητα η φύση έχει προικίσει την γυναίκα με αυτόν τον σπουδαίο ρόλο της μάνας που γεννά, που τρέφει, που διαμορφώνει και πλάθει τα παιδιά της μα πρωτίστως να επιλέξει τον σωστό πατέρα!

received_2494328747306180.jpeg

Ο ρόλος του πατέρα εκτός από τα αυτονόητα που όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται έχει και άλλη σημαντική επίδραση στην ζωή των παιδιών - δη της κόρης. Είναι ο δημιουργός της αυτοπεποίθησης της και της γυναίκειας της υπόσταση. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό είναι ολότελα αληθινό! Η γυναίκα που ως κόρη είναι το κορίτσι του μπαμπά, έχει δεχτεί τεράστια φορτία αγάπης από τον μπαμπά της μα κυρίως την σκέψη-προστασία του κυριάρχου αρσενικού! Του πρώτου άντρα της ζωής της.

O πρόσφατος χαμός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα πυροδότησε μέσα μου μνήμες από την απώλεια του δικού μπαμπά. Ίσως τα λόγια του μεγάλου τραγουδοποιού για τις ανησυχίες που είχε σχετικά με την κόρη του, η αγάπη που εξέφραζε για την οικογένεια του, με έκαναν να τον δω διαφορετικά από τον καλλιτέχνη, τον είδα ως μπαμπά ιππότη. Σε συνέντευξη του θα αποκαλύψει «Φοβόμουν πολύ τον πρώτο έρωτα της κόρης μου, αλλά ήμουν τελικά πολύ τυχερός. Ένα κοριτσάκι 16 ετών που μόλις έχει βγει από το σχολείο, πού θα πέσει; Κι αν ο πρώτος που θα πέσει τη σύρει στα πλακάκια; Κι άντε να τη σύρει στα πλακάκια. Αν τη σύρει πουθενά αλλού; Όλα αυτά ήταν μια τρομακτική αγωνία.

lavredis-maxairitsas-people-69-1.jpg

Γιατί οι μπαμπάδες γίνονται τόσο προσταυτετικοί με τις κόρες τους; Γιατί ο άρρεν όταν «συναντήσει» την κόρη του θα έρθουν να τον κατακλύσουν συναισθήματα που δεν τα φανταζόταν πριν. Συναισθήματα που τα δημιουργεί η ίδια του η φύση, εκείνη που πριν αλληλεπιδρούσε με τα κορίτσια και μπορεί να έπαιζε μαζί τους τώρα έρχεται σαν σφαλιάρα η συνειδητοποίηση ότι κάποιος άλλος μπορεί τώρα να παίξει με το κοριτσάκι του και να το πληγώσει. Άπειρα συναισθήματα τους κατακλύζουν τους μπαμπάδες για τις κόρες τους, απέραντη αγάπη και τρομαχτικό φόβο για το τι της επιφυλάσσει το μέλλον- ποιος αρσενικός μπορεί να την επηρεάσει. Ξεκινά μία από τις ωραιότερες «προπονήσεις» στην ανθρώπινη ιστορία, ορμώμενη από αρχέγονα συναισθήματα! Να οπλίσουν την κόρη τους και να την κάνουν δυνατή! Ξεκινούν να την γεμίζουν αγάπη, να της χτίζουν την αυτοπεποίθηση, να την σώζουν από στραβοπατήματα , να την κρατούν στην αγκαλιά τους ακόμα και αν τα δάκρυα είναι ψεύτικα και ο κακός μπαμπούλας είναι η μαμά της!

received_384680035656269.jpeg

Ο μπαμπάς ιππότης θα «οχυρώσει» την αύρα της κόρης του, θα την αποκαλέσει πριγκίπισσα , θα δουλεύει με κόπο για να της εξασφαλίσει το μέλλον της. Θα την οραματίζεται ως το τέλειο πρότυπο γυναίκας που κανένας άνδρας, μα κανένα ον δεν θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί! Μα όπως είπα, ο πατέρας είναι αυτός που θα δημιουργήσει την γυναίκα του αύριο Είναι αυτός που θα πλάσει πως θα είναι εκείνη σαν σύντροφος – ποιες απαιτήσεις μα κυρίως ποιες υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνει μελλοντικά το κοριτσάκι του στην ζωή της. Για όλη του την ζωή θα την νιώθει σαν την μικρή του πριγκίπισσα έτοιμος να ξεχυθεί να τα βάλει με όλους τους δράκους του κόσμου για να την προστατέψει. Να τους αγαπάτε τους μπαμπάδες ιππότες!

Σύνταξη άρθρου :Εμμανουέλα Γαβαλά