Είσοδος

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2-4-2018

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έφτασε!

bebek-zeka.jpg

Το παιδικό βιβλίο, πάντα θα έχει ένα σημαντικό ρόλο, στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Ένα βιβλίο με ήχους βοηθά το βρέφος να αναπτύξει την ακοή του, ένα βιβλίο με έντονες εικόνες και σχήματα ,μαθαίνει στο παιδί τα χρώματα....τις βασικές έννοιες...αναπτύσσει την παρατηρητικότητά του. Βλέποντας τις σελίδες, εξελίσσεται η κριτική του ικανότητα καθώς σκέφτεται το τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια της ιστορίας! Αργότερα το παραμύθι , γίνεται ανάγκη....πως? Είναι ο μόνος τρόπος για να νανουριστεί ένα νήπιο. Είναι συχνά ο λόγος όπου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν αυτή την μοναδική ώρα. Μια ώρα που την περιμένουν πως και πως...η ώρα της χαλάρωσης και του ύπνου, συνοδεύονται ΠΑΝΤΑ με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

Το βιβλίο δυστυχώς στις μέρες έχει αντικατασταθεί από κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι...στην εποχή μας, λίγοι είναι οι γονείς που ακόμα διαθέτουν χρόνο διαβάζοντας με τα παιδιά τους. Η πίεση του χρόνου και η κούραση, συχνά τους οδηγεί στην ασφαλή λύση του κινητού τηλεφώνου. Το δίνουν στα παιδιά , τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να σερφάρουν στο διαδύκτιο με σκοπό να τους πάρει ο ύπνος. Αυτό είναι το χειρότερο λάθος! Μην στερήσετε κάτι τέτοιο στο παιδί σας....η ανάγνωση ενός παραμυθιού είναι ότι πιο γλυκό για την ζωή του....Περνώντας τα χρόνια, όλο αυτό, θα δημιουργηθεί σαν μια έντονη ανάμνηση των παιδικών του χρόνων...και δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα!!! Έαν από μικρό πάρει τις σωστές βάσεις, μεγαλώνοντας θα τηρήσει την ίδια ασχολία....και θα εξελιχθεί σε ένα καλλιεργήμενο άτομο!

book.jpg

Όποιος μένει στην Αθήνα, θα σταθεί τυχερός καθώς θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 2 εξίσου ενδιαφέρουσες δράσεις.

  • Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παρουσιάζουν στην οδό Εμμ.Μπενάκη 13-15, θα μία δημιουργική εκδήλωση γεμάτη με χορό, τραγούδι,εκπλήξεις, face painting και φυσικά ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους : Βανέσα Αδαμοπούλου, Νεφέλη Παπαδερού, Γιάννη Χατζηγεωργίου , Οδυσσέα και Χάρη Κωνσταντόπουλο ! Το Σάββατο 31 Μαρτίου από τις 11.00 έως τις 14.00. Τηλ. επικοινωνίας : 210 3602535
  • Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής , την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ , στην οδό Κουντουριώτου 18α & Νεότητος, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ Πολιτισμού και Ανθρωπισμού με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα, βασισμένο στο παραμύθι Μελάκ, μόνος. Η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη όπου επιμελήθηκε το βιβλίο θα κάνει και την παρουσίαση. Ακολουθούν: μουσικοθεατρικά παιχνίδια, γεύσεις από την Ανατολή, έκθεση βιβλίου.

Οι δράσεις συνεχίζονται και στην Κρήτη:

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθηκη διοργανώνει για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της, δράσεις αφιερωμένες στο έργο του μεγάλου δημουργού Eric Carle . Από την Μ.Δευτέρα έως την Μ.Τετάρτη 10.00-14.00 και Μ.Πέμπτη 12.00-17.00 τα παιδάκια ηλικίας 4-6 θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν ,να δημιουργήσουν κα να διαβάσουν μέσα από εξαιρετικές δραστηριότητες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπέυθυνη δράσης : Κατερίνα Φραγκάκη, τηλ. επικοινωνίας 2813409711.

book-bound-mama-births-a-baby-between-the-bookshelves.jpg

Επιμέλεια : Καρυδάκη Νικολέτα

 

log.png

Είσοδος ή Εγγραφή