Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί του κόσμου

nisi-kolombia.jpg

Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά αυτό το νησί είναι 4 φορές πιο πυκνοκατοικημένο από το Μανχάταν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους κατοίκους έχει.

Σε δύο ώρες με το καράβι από τις ακτές της Κολομβίας, φτάνει κανείς στο πιο πυκνοκατοικημένο νησί ολόκληρου του κόσμου. Το νησάκι Santa Cruz del Islote είναι μικρό αλλά… στριμώχνονται πολλοί. Η Σάντα Κρους ντελ Ισλότε (Santa Cruz del Islote) έχει έκταση μόλις 0,012 τετραγωνικά χιλιόμετρα (12 στρέμματα), ενώ ο πληθυσμός του φτάνει σχεδόν τους 1.250 κατοίκους. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 104.200 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο (104 κατοίκους ανά στρέμμα).

 

Το νησί ανήκει στο αρχιπέλαγος του Σαν Μπερνάρδο, το οποίο βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και πολύ κοντά στις βόρειες ακτές της Κολομβίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα νησιά Τιντιπάν και Μούκουρα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα σε έκταση (γίνεται εύκολα αντιληπτό στον παρακάτω χάρτη) αλλά διαθέτουν λιγότερο πληθυσμό.

Οι κατοικίες (καλύβες και χτιστά σπίτια) καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την έκταση του νησιού, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις μέχρι τη θάλασσα. Μοναδική βλάστηση αποτελούν τα ελάχιστα δέντρα που έχουν απομείνει, ενώ μία κεντρική πλατεία συγκεντρώνει τις βασικές δραστηριότητες των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία.

 

Πηγή : www.newsit.gr 

Δημοσίευση :stammous