Φυλακή Bodwin: Ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί επισκέπτες

Η Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας είναι διάσημη για πολλά πράγματα. Για τα ωραία της λιμάνια, για τις ωραίες της παραλίες, για το σερφ και τα τεράστια κύματα, και γενικά αποτελεί έναν διάσημο προορισμό, που προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες.

Στη βόρεια πλευρά της πόλης ανοίγει τις πύλες του ένα παλιό αξιοθέατο, με σκοπό να δώσει το κάτι το διαφορετικό στην πόλη και να μαγνητίσει τους επισκέπτες. Η παλιά φυλακή Bodwin μετά από μια τολμηρή κίνηση Άγγλων επιχειρηματιών ανοίγει ξανά με διαφορετικό σκοπό.

Πρόκειται για ένα κτίριο που από πολλούς θεωρείται στοιχειωμένο. Στον χώρο αυτόν έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 35.000 κρατούμενοι και 275 περίπου παιδιά. Ήταν φυλακή υψίστης ασφαλείας και μέσα σε αυτήν γίνονταν και εκτελέσεις για περισσότερους από τρεις αιώνες.

Bodmin-Jail-1.png

 Αυτό το τοπίο που πραγματικά κόβει την ανάσα, θα λειτουργήσει σαν χώρος δραστηριοτήτων και αναψυχής, αλλά και σαν ξενοδοχείο. Μέσα στους γκρι, πανύψηλους τοίχους από λιγνίτη θα δημιουργηθούν χώροι που θα γίνονται διάφορα events, αλλά και τα κελιά θα μετατραπούν σε δωμάτια.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να  λάβουν συμμετοχή σε σκοτεινές διαδρομές στα σκοτεινά υπόγεια της φυλακής, αρκετοί χώροι θα λειτουργήσουν σαν δωμάτια διαφυγής και θα υπάρχουν και διάφορες άλλες τρομακτικές δράσεις με εφέ αλλά και με  τη συμμετοχή ανθρώπων της τέχνης, οι οποίοι θα κάνουν το παν για να τρομάξουν το κοινό.

Bodmin_Jail.jpg

Τα κελιά του κτιρίου θα ανακαινιστούν, ταυτόχρονα όμως θα κρατήσουν τη μυστηριώδη του όψη. Τα φώτα θα είναι αμυδρά, τα τηλέφωνα θα είναι παλιά και γενικά όλο το τοπίο θα είναι βγαλμένο σαν σκηνή από θρίλερ.

Οι άνθρωποι που θα θελήσουν να τολμήσουν μία επίσκεψη θα πρέπει να κάνουν υπομονή περίπου ενάμιση χρόνο καθώς η φυλακή αναμένεται να ανοίξει για να υποδεχθεί κόσμο στις αρχές του 2022.

Το κόστος της επιχείρησης θα αγγίξει τις 8.5 εκατομμύρια λίρες, ενώ η λειτουργία  αναμένεται με μεγάλη προσμονή από τους κάτοικους τις περιοχής και όχι μόνο.

Πηγή: in.gr

                                                                                         Επιμέλεια Κειμένου: Γιάννης Παυλιδάκης