Τουρίστας στην Ταϊλάνδη παραλίγο να μπει φυλακή επειδή έκανε άσχημη κριτική σε ξενοδοχείο

Ένας Αμερικάνος τουρίστας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και 5 έτη. Ο λόγος ένας καυγάς του καθηγητή Γουέσλι Μπαρνς που διέμενε σε ξενοδοχείο στο νησί Κο Τσανγκ της Ταίλάνδης. Η παρεξήγηση οφείλεται σε ένα μπουκάλι κρασί το οποίο χρέωσε στον λογαριασμό το ξενοδοχείο, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το είχε αγοράσει από άλλο κατάστημα.

Ο Μπαρνς είχε σχολιάσει αρνητικά το ξενοδοχείο σε σελίδα στο διαδίκτυο, πράγμα που στην χώρα της Ασίας θεωρείται συκοφαντική δυσφήμιση. Ο άντρας είχε τεθεί σε κράτηση για δύο μέρες τον Αύγουστο, ενώ για να αποφύγει το δικαστήριο και γενικά την όποια ταλαιπωρία, η διεύθυνση του ξενοδοχείου τον καλεί να ανακαλέσει το αρνητικό σχόλιο και να ζητήσει συγγνώμη δημόσια.

thailand.jpg

Ο τουρίστας από την μεριά του δήλωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί η παρεξήγηση και να δωθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με συμβιβαστική λύση.

Η υπόθεση αυτή επαναφέρει τη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας όσο αναφορά τους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμησης και λογοκρισίας που ισχύουν τα τελευταία 50 χρόνια. Πάντως ο εν λόγω τουρίστας, σίγουρα θα το ξανασκεφτεί πολύ πριν ξανασχολιάσει κάτι αρνητικά και δημόσια.

Πηγή: newit.gr

                                                                 Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Γιάννης