Κλοπές αντικειμένων Ναζί από Μουσεία της Ευρώπης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη καθώς πολλά αντικείμενα που άνηκαν στους Ναζί και βρίσκονται σε διάφορα μουσεία της Γηραιάς Ηπείρου, έχουν κάνει φτερά με το φαινόμενα να παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, τείνοντας να γίνει μόδα.

Οι κλοπές το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολλές σε αρκετές χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. προσφάτως, έκλεψαν από το Deutsches Museum Nordschleswig στο Σέντερμποργκ της Δανίας περίπου 20 αντικείμενα Ναζί, συμπεριλαμβανομένης μιας στολής SS και μιας ενδυμασίας μέλους της Νεολαίας του Χίτλερ.

nazi.jpg

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Monopol, η αξία της κλεμμένης στολής SS, η οποία δεν είναι αυθεντική, ανέρχεται σε περίπου 31.400 δολάρια. Η ληστεία στο δανέζικο μουσείο εντάσσεται σε ένα κύμα παρόμοιων κλοπών στην Ολλανδία. Τον Αύγουστο, έξι άντρες διέρρηξαν το Eyewitness Museum στο Μπέεκ, σπάζοντας την πόρτα και τις υάλινες προθήκες και φέρεται να αναχώρησαν παίρνοντας μαζί τους αντικείμενα αξίας 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο μήνα, διαρρήκτες στο Oorlogsmuseum του Όσεντρεχτ, υπό την κάλυψη της νύχτας, αφαίρεσαν ιστορικά αντικείμενα αξίας μεγαλύτερης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων (ανάμεσα σε αυτά, 23 κούκλες με στολές των SS και οπλισμό).

Μόδα ή τάση, πάντως παίρνει διαστάσεις και προβληματίζει τους ειδικούς καθώς ανησυχούν για μία αύξηση του αριθμού των νεοναζί που θα φέρει ξανά το φάντασμα του φασισμού στον κόσμο.

Πηγή: newsit.gr

  Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης