Γιατί οι γάτες λατρεύουν τα πληκτρολόγια

Η τηλεργασία και η εργασία από τους υπολογιστές στο σπίτι μας ή στο γραφείο του σπιτιού μας, κυριαρχούν πλέον στην περίοδο της πανδημίας που ζούμε. Οι πιο πολλοί από εμάς θέλουμε ησυχία την ώρα που εργαζόμαστε και πολλές φορές ζητούμε από τους συγγενείς μας να μας αφήσουν ήσυχους.

Φανταστείτε εκτός από τους συγγενείς μας α πρέπει να απομακρύνουμε από τον υπολογιστή μας και τις γάτες μας, αν έχουμε φυσικά. Όσο και αν προσπαθήσεις να τις διώξεις από το πληκτρολόγιο, δεν είναι καθόλου εύκολο να φύγουν και σχεδόν πάντα επιστρέφουν.

gata-pliktrologio.jpg

Είναι απλά παιχνιδιάρες σαν ζώα ή κάτι άλλο συμβαίνει; Οι επιστήμονες δίνουν τις απαντήσεις τους.

Ο λόγος για την επίσκεψη των συμπαθών τετράποδων με τις βελούδινες πατούσες στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας είναι απόδειξη νοημοσύνης: Ερευνητές του Πανεπιστημίου Loránd της Βουδαπέστης διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν προφανώς την ικανότητα να καταγράφουν, να αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις ανθρώπινες κινήσεις και να τις μιμούνται κάνοντας παρόμοιες.

Μέχρι στιγμής αυτό έχει παρατηρηθεί μόνο σε λίγα ακόμη ζώα, όπως στους πιθήκους και τα δελφίνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γάτες κάθονται και σε μια ελεύθερη καρέκλα στο τραπέζι όταν τρώμε – ή όταν “προσγειώνονται” στο πληκτρολόγιο μας και όχι βέβαια ότι είναι απλώς …αγενείς.

Πηγή: newsit.gr

         Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης