Πίτσα με 254 τυριά μπαίνει στο βιβλίο Guinness

Μια πίτσα – εισιτήριο για το νοσοκομείο έφτιαξε ο Γάλλος σεφ Benoit Bruel, του εστιατορίου Deliss, καθώς έβαλε σε αυτήν 254 διαφορετικά είδη τυριών, μπαίνοντας έτσι στο βιβλίο Guinness. 

Η απόφαση για το ρεκόρ βασίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από Γάλλο YouTuber ταξιδιών και γαστρονομίας, FlorianOnAir τον Φεβρουάριο, το οποίο καταγράφει τη διαδικασία δημιουργίας της πρωτοποριακής πίτσας των 30 εκατοστών του Bruel.

Στο βίντεο, ο Bruel σημειώνει ότι έπρεπε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ μιας πίτσας με 154 είδη τυριών που είχε ένας Αυστραλός.

 Υποστήριξε μάλιστα ότι ο τίτλος πρέπει να ανήκει στη Γαλλία, μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για το τυρί. Μετά από προσεκτική δειγματοληψία και ζύγιση κάθε μερίδας τυριού για δύο ώρες, ο Bruel μπόρεσε να συνθέσει τη δημιουργία του, για την οποία χρησιμοποίησε τυριά βάρους 680 γραμμαρίων.

Η πίτσα των 254 τυριών κόστισε 1.000 δολάρια και δεν έχει συμπεριληφθεί στο μενού του Déliss. Αλλά μερικοί τυχεροί πελάτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία καταβάλλοντας περίπου 60 δολάρια ανά τεμάχιο.

Πηγή: newsit.gr

    Επιμέλεια Κειμένου: Παυλιδάκης Ιωάννης